ADO Den Haag Vrouwen kan publiek niet trakteren op stunt

Bij de hervatting van de competitie slaagde ADO Den Haag Vrouwen er vrijdag niet in opnieuw te stunten tegen koploper PSV. Jammer, want dankzij een vrijkaartenactie van de nieuwe rugsponsor JUMBO Supermarkten was de hoofdtribune van het Cars Jeans Stadion meer dan goed gevuld.

Na een zeer doelpuntrijke oefencampagne en negen goals in het bekertoernooi begonnen de Haagse vrouwen met het nodige zelfvertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen PSV. De Eindhovense verdediging werd in de openingsfase snel op de proef gesteld door een lange solo van Maartje Looijen, een gevaarlijke trekbal van Chasity Grant (onderschept) en een schotpoging van Jaimy Ravensbergen (geblokt). Daarna trok de lijstaanvoerder het laken naar zich toe. Gedisciplineerd verdedigend gaf het team van trainer Sjaak Polak echter weinig weg. Naarmate de eerste helft vorderde nam de druk wel toe. Doelvrouw Barbara Lorsheyd zag kopballen over en naast gaan, vóör zij een derde kopstoot zelf pakte. Daarna schoot Katja Snoeijs namens PSV over en bracht Marisa Olislagers een keer redding op de lijn.

ADO Den Haag Vrouwen kan publiek niet trakteren op stunt

Na de wisseling van helft zorgde PSV voor het eerste gevaar. Lorsheyd redde eerst op een afstandsschot en stompte vervolgens een linke voorzet net weg. Nadat aan de overzijde een schot van captain Nadine Noordam was gepareerd, bracht Lorsheyd redding op een inzet van Naomi Pattiwael. De druk op het Haagse werd groter en op het uur was het dan toch raak toen Snoeijs Lorsheyd van dichtbij passeerde: 0-1. Even leek PSV snel verder weg te lopen. Lorsheyd voorkwam dat door een kopbal en een omhaal onschadelijk te maken. ADO Den Haag Vrouwen bleef daardoor in de wedstrijd, maar had moeite om kansen te creëren, ook nadat Shanique Dessing Jannette van Belen was komen vervangen. Looijen dwong nog wel een vrije trap af op de rand van het strafschopgebied. De kogel van Kim Mourmans zeilde helaas over het doel. De laatste Haagse kans was voor Olislagers, die zich goed vrij kapte om vervolgens over te schieten.  

ADO Den Haag Vrouwen kan publiek niet trakteren op stunt

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen - PSV 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 60. Snoeijs 0-1

Scheidsrechter: Bogers

Toeschouwers: 2781

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Hendriks, Mourmans, Nelemans, Grant, Noordam, Olislagers, Looijen, Van Belen (60. Dessing), Ravensbergen

PSV: Sarasola, Levels, Cuschieri (69. Yüceil), Coolen, Nouwen, Biesmans, Van Dooren, Pattiwael, Kuijpers, Snoeijs, Smit

ADO Den Haag Vrouwen kan publiek niet trakteren op stunt

Datum: 07-02-20

SPONSOREN