Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - PSV Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen hervat de competitie aanstaande vrijdag 7 februari met een thuiswedstrijd tegen PSV Vrouwen. 

Nu de kwartfinale van de KNVB Beker is bereikt, kan het vizier weer op de competitie. In de komende vier speelrondes moet ADO Den Haag Vrouwen strijden om een plaats in de top vier. Vrijdag 7 februari komt koploper PSV, die al zeker is van een plaats in de kampioensgroep, op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Beide clubs stonden in competitieverband 24 keer eerder tegenover elkaar. Achtmaal won de Residentieclub, tegenover elf nederlagen. De overige vijf keer werd het een gelijkspel. Eerder dit seizoen zorgde Chasity Grant vlak voor tijd voor de 1-1.

PSV verloor dit seizoen nog geen wedstrijd en is met 26 punten uit tien duels al zeker van deelname aan de kampioensgroep. De ploeg heeft vier punten voorsprong op achtervolger Ajax. ADO Den Haag Vrouwen staat met twaalf punten op de vijfde plaats. Na vier competitiewedstrijden zonder overwinning, versloegen de groengelen in het laatste Eredivisieduel voor de winterstop Excelsior Barendrecht met 1-3. Nu wacht de zware klus om koploper PSV voor het eerst sinds 29 oktober 2017 in competitieverband te verslaan.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - PSV Vrouwen

“Het is alleen maar mooi dat we nog op twee fronten kunnen strijden,” zegt Nadine Noordam over de plaatsing voor de kwartfinale van de KNVB Beker en het doel om de kampioensgroep in de Eredivisie te halen. “We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, dus nu is de focus weer volledig op de competitie. De komende competitiewedstrijden zijn voor ons heel belangrijk, omdat we als doel hebben bij de eerste vier terecht te komen. We zijn niet in de positie om ons puntverlies te veroorloven, dus iedere wedstrijd is van belang.”

Zondag scoorde de 21-jarige middenveldster haar 25ste officiële doelpunt in het groengele shirt. “Daarvoor was het een tijdje geleden dat ik het net wist te vinden. Het was een fijn gevoel om weer te scoren en laat dit hopelijk een opwarmertje zijn naar meer. Ook in de competitie, want dat is dit seizoen nog niet gelukt.” Momenteel is ze aanvoerster van het elftal. “Mijn rol in het team is dit seizoen met de maanden gegroeid. Ik vind het fijn om meiden op sleeptouw te nemen en te helpen in hun ontwikkeling. Mijn ambitie is om nog belangrijker te worden voor het elftal en constant te presteren.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - PSV Vrouwen

Zondag verwacht ze een spannend duel met veel strijd van de kant van ADO Den Haag Vrouwen. “We spelen thuis en dat kan in ons voordeel zijn. PSV heeft dit seizoen nog niet verloren, dus laat dat vrijdag hopelijk de eerste keer zijn.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op vrijdag 7 februari gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €6,00 voor volwassenen en €4,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

Fotografie: Peter Looijen

Datum: 06-02-20

SPONSOREN