Haagse kanonnen bulderen ook tegen Bayer Leverkusen

Na negen treffers in het oefenduel tegen een Andalusische selectie was ADO Den Haag Vrouwen zondag ook op schot tegen Bayer Leverkusen. De Bundesligaclub werd op Houtrust met liefst 5-1 verslagen.

Na de zomerse temperaturen tijdens het trainingskamp in Portugal was het voor het team van trainer Sjaak Polak even wennen aan het frisse voorjaarsweer in Den Haag. Dat stond een gretige start van de krachtmeting met de Duitse vrouwen niet in de weg. Captain Nadine Noordam was in de eerste vijf minuten al twee keer dicht bij een openingstreffer, maar zag geen kans de bal in het doel te werken. Een snoeihard schot van Jannette van Belen werd ternauwernood gered door de doelvrouw. Na 17 minuten moest Ilham Abali na een ongelukkige botsing geblesseerd van het veld worden gedragen. Leverkusen kreeg daarna een eerste mogelijkheid, maar Barbara Lorsheyd liet zich niet passeren. Uit een fraaie dieptepass van Gwyneth Hendriks leek Chasity Grant op weg naar de 1-0. Zij legde rustig aan, haalde uit en ... zag de bal ver naast het doel verdwijnen. Ook een verwoestende knal van Kim Mourmans leverde geen treffer op. Opnieuw bracht de goalie van Leverkusen redding.

Zes minuten na de pauze leek de Hofstedelijke formatie een dure prijs voor de gemiste kansen te betalen toen Bayer Leverkusen plotseling op voorsprong kwam. De Haagse vrouwen rechten de rug en drongen de Duitsers opnieuw achteruit. Elf minuten later kwam de beloning. Celainy Obispo stuurde Jaimy Ravensbergen de diepte in en haar trekbal werd door Maartje Looijen tegen het net gewerkt: 1-1. Nog een minuut later wisten een verdedigster en de doelvrouw samen Ravensbergen van een treffer te houden. Nog eens twee minuten later kwam Van Belen een teenlengte tekort om de bal in het doel te krijgen. Niet getreurd, want halverwege de tweede helft was het toch prijs. Alleen voor de keeper roste Ravensbergen de bal in de kruising: 2-1.

De Haagse vrouwen waren nu niet meer te houden. Bij de start van het Haags kwartiertje stuurde Hendriks Obispo de ruimte in. Haar voorzet op maat werd door Ravensbergen onberispelijk afgemaakt: 3-1. Daarmee was de koek nog niet op. Grant was de Duitse verdediging voor de zoveelste keer te snel af en kogelde dit keer via de handen van de doelvrouw raak: 4-1. In de voorlaatste minuut gaf ADO Den Haag Vrouwen nog een keer voetballes. Van Belen stak Grant weg en zij stelde Ravensbergen in staat voor de tweede achtereenvolgende keer een hat-trick op haar naam te brengen: 5-1.

Haagse kanonnen bulderen ook tegen Bayer Leverkusen Haagse kanonnen bulderen ook tegen Bayer Leverkusen

Datum: 19-01-20

SPONSOREN