Meiden O17 luiden voorjaar in met wereldgoal, scheve schaats beloften

Bij de start van de voorjaarscompetitie tegen Hillegersberg scoorde June Burgers zaterdag voor de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen direct een kandidaat voor doelpunt van het jaar. De beloften gingen in een oefenduel onderuit bij Wartburgia.

Bij de hervatting van de competitie tegen Hillegersberg kenden de meiden onder 17 een koude start. De gasten sloegen snel toe uit een hoekschop. De Haagse meiden wisselden daarna snel hun - op die van Hillegersberg lijkende - shirts en zetten de tegenstander onder steeds grotere druk. Dat leverde ook kansen en kansjes op, maar in de laatste fase ging het te vaak mis. Zo wist de keeper schoten en kopballen van Quinty Dupon, Sadeyah Rosa en Danitsja Gleijm te keren, zag Rozalin Özdemir twee schoten tot corner verwerkt en werd een uithaal van Louise van Oosten op het nippertje van de lijn gehaald. Met een gestopt schot van Julia Banwari brak de rust aan met een achterstand.

Terwijl Banwari zich naar Amsterdam spoedde om nog voor de beloften uit te komen, bleef ADO Den Haag na de pauze de lakens uitdelen. Met een verre ingooi zette Ravelcheny van Ommeren Van Oosten vrij voor het doel. De overtreding op haar werd door de strenge doch rechtvaardige arbiter bestraft met een strafschop. Die kans liet Van Ommeren niet liggen. Zij stuurde de keeper de ene hoek in en de bal de andere: 1-1. Nieuwe mogelijkheden bleven daarna onbenut. Jill van den Ende (tweemaal), Özdemir en Myrthe Korstanje zochten het doel te hoog. Van Oosten en Van den Ende werden op het laatste moment geblokt. Nadat Isa Grimmius een kans voor Hillegersberg had verijdeld, kreeg June Burgers op zeker 30 meter van het doel de bal aan de zijlijn aangespeeld. Zonder te aarzelen lanceerde zij met links een een boogbal, die met een fraaie curve over de kansloze keeper als een granaat bij de tweede paal insloeg: 2-1. Gesterkt door die  treffer liep het team van trainer Marten Glotzbach in de slotfase verder uit. Korstanje rondde eerst een vloeiende combinatie af en bracht op aangeven van Özdemir de eindstand uiteindelijk op 4-1.

De beloften hadden in een oefenwedstrijd tegen Wartburgia geen succes. Het duel in Amsterdam eindigde in een ruime overwinning voor de gastvrouwen: 4-0.

 

Meiden O17 luiden voorjaar in met wereldgoal, scheve schaats beloften

June Burgers zette de meiden onder 17 met een wereldgoal op voorsprong.

Foto: René Jansen

Datum: 18-01-20

SPONSOREN