Dag 4: ADO Den Haag Vrouwen begint 2020 met vuurwerk

In het eerste optreden in het nieuwe jaar heeft ADO Den Haag Vrouwen direct voor vuurwerk gezorgd. Op trainingskamp in Portugal werd in een oefenduel het selectie elftal van Andalusië met 9-0 verslagen.

Het Andalusische selectieteam nam als sparring partner de plaats in van Recreativo Huelva, dat wegens een groot aantal geblesseerden had moeten afzeggen. De start van de wedstrijd was spectaculair. In de vijfde minuut ging de bal op de stip na een overtreding van Gwyneth Hendriks. Barbara Lorsheyd zag de bal terugkomen van de lat en redde de rebound. Een minuut later was het raak aan de andere kant. Chasity Grant snelde onhoudbaar richting doel en Jannette van Belen verzilverde haar voorzet: 0-1. Nadat de doelvrouw een tweede inzet van Van Belen had gekeerd, bracht Jaimy Ravensbergen de stand op 0-2 met een schot uit de draai. Het team dat trainer Sjaak Polak het veld had ingestuurd, gaf de tegenstanders geen respijt. Grant liet zich door een overtreding niet afstoppen en joeg de bal verwoestend hard in de kruising. Na een prima Haagse combinatie stelde Ravensbergen Van Belen in staat nummer vier op haar naam te brengen. Nog voor de pauze maakte ook Ravensbergen haar tweede met een schuiver in de hoek: 0-5.

Na de pauze liet Polak Luna Knoester en Anne Sellies hun debuut voor de hoofdmacht maken. Sellies had minder dan een minuut nodig om het net te vinden: 0-6. Nog geen 60 tellen later kon de doelvrouw een uithaal van Knoester niet onder controle krijgen. Sellies was er als de kippen bij om haar eerste optreden verder op te luisteren: 0-7. Met een schot van grote afstand bracht captain Nadine Noordam daarna de lat aan het trillen. Nummer acht liet niet lang op zich wachten. Uit een trekbal van Grant voltooide Ravensbergen haar hat-trick. Invalster Maartje Looijen was al twee keer dichtbij een treffer geweest toen zij uit weer een voorzet van Grant de eindstand op 0-9 bepaalde.   

Dag 4:  ADO Den Haag Vrouwen begint 2020 met vuurwerk

Karakteristiek

Andalusisch elftal-ADO Den Haag Vrouwen 0-9 (0-5)

Scoreverloop: 6. Van Belen 0-1, 20. Ravensbergen 0-2, 25. Grant 0-3, 33. Van Belen 0-4, 36. Ravensbergen 0-5, 46. Sellies 0-6, 47. Sellies 0-7, 53. Ravensbergen 0-8, 78. Looijen 0-9

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (46. Van Klink), Kagie (55. Dalebout), Hendriks, Nelemans (46. Mourmans), Obispo (46. Knoester), Noordam (67. Nelemans), Abali (55. Looijen), Olislagers (67. Obispo), Grant, Van Belen (46. Sellies), Ravensbergen (67. Van Belen)

Dag 4:  ADO Den Haag Vrouwen begint 2020 met vuurwerk

Datum: 15-01-20

SPONSOREN