Meiden onder 17 scherp uit winterslaap, panne voor beloften

De meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zijn klaar voor de hervatting van de competitie volgende week, zo lieten zij zaterdag zien in het oefenduel tegen de jongens van Excelsior Maassluis. Het beloftenteam neemt dit weekend deel aan het toernooi om de Wintercup Holland in Katwijk.

Het team van trainer Marten Glotzbach begon op Houtrust scherp aan de wedstrijd, al kwam het goed weg toen de eerste kans voor de gasten uit Maassluis eindigde in een schot tegen de lat. Vervolgens zorgden de goed voetballende Haagse meiden regelmatig voor gevaar. Na een steekpass van Lauren Glotzbach versloeg Sadeyah Rosa de keeper met een lob. Via de paal stuitte de bal terug in het veld. Daarna verdween een schot van Myrthe Korstanje in het zijnet en schoten Rosa en Rozalin Özdemir over. Aan de overkant eindigde een carambole via een aanvaller van Excelsior Maassluis, de paal en de handen van goalie Isa Grimmius plotseling in het doel: 0-1.  ADO Den Haag sloeg razendsnel terug. Een aanval uit het boekje besloot Özdemir met een voorzet op maat, waaruit Julia Banwari de bal van dichtbij tegen de touwen volleerde: 1-1.  Met een knappe redding na Haags balverlies voorkwam Grimmius een tweede tegentreffer. Banwari zorgde voor een voorsprong bij rust. Louise van Oosten stuurde de Haagse nummer 10 precies op tijd de diepte in en haar lob liet de keeper volslagen kansloos: 2-1.

In het tweede bedrijf ontsnapte ADO Den Haag twee keer aan een gelijkmaker, voordat Banwari tweemaal het doel van Excelsior Maassluis vruchteloos onder vuur nam. Een vrij trap van Jill van den Ende verdween via de vuist van de keeper over. De ingevallen doelvrouw Doeschka Birnage pareerde een schot met een zweefduik. Lang leken de Haagse meiden de voorsprong te behouden, maar vijf minuten voor tijd kwam Excelsior Maassluis toch langszij. Een flitsende één-twee tussen Banwari en Ilaya Pata leverde een uitnodigende voorzet op, die geen afmaker vond. Kort voor affluiten viel de winnende treffer aan de andere kant: 2-3. 

Met liefst vijf invalkrachten van de meiden onder 17 begonnen de beloften zaterdag aan het toernooi om de Wintercup Holland. Op het veld van FC Rijnvogels werd in de eerste wedstrijd Eindhoven 2 met 1-0 geklopt. Matchwinner was Manon van Raay, die het net vond uit een hoekschop van Laura Dankelman. Tegen FC Rijnvogels moest de ploeg van trainer Stephan Vos daarna genoegen nemen met een puntendeling: 0-0. In het laatste duel tegen VV Maarssen slaagde de Haagse formatie er niet in een vroege tegentreffer ongedaan te maken: 0-1.

Datum: 11-01-20

SPONSOREN