Winterblues en titeltaart voor meiden O15, toch nog victorie voor O17

Met het net behaalde herfstkampioenschap op zak slaagden de meiden onder 15 er zondag niet in een nieuwe zege te boeken in de Europa League. De meiden onder 17 schoten tegen Sportsworld wel met scherp.

Op het kunstgras van DSVP kenden de Haagse meiden onder 15 een bijna ideale start tegen de leeftijdgenoten van Sportsworld. Spits Asude van Oosten zette de toon door direct na de aftrap zo fel door te jagen, dat zij de doelvrouw ondersteboven liep. Geschrokken gaf de verdediging van Sportsworld daarna een eerste kans weg aan Sue van der Made, maar haar schot verdween naast. ADO Den Haag bleef de tegenstanders achteruit dwingen en Van der Made schotelde Celine van der Toorn een nieuwe mogelijkheid voor. Opnieuw verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daarna verloor het Haagse offensief aan overtuiging. Lynn Verhoef en Romaissa Boukakar namen het doel nog wel van afstand onder vuur. Echter, zonder succes. Bij de eerste de beste mogelijkheid voor Sportsworld was het wel prijs.

De rust zorgde dit keer niet voor nieuwe krachten. Direct na de pauze liet Sportsworld een kans om de voorsprong te vergroten liggen. Eén keer veerde de Haagse aanvang nog hoopvol op. Fien Leijdekker retourneerde een onderschepte bal onmiddelijk met een lob over het hoofd van de doelvrouw. De naar het doel hobbelende bal werd op het allerlaatste moment gekeerd door de paal. Vlak voor tijd gooide Sportsworld het duel in het slot: 0-2. Als troost stond in de kleedkamer de verdiende kampioenstaart klaar.

De meiden onder 17 sloten de eerste helft van het seizoen goed af. Zij behaalden tegen Sportsworld hun tweede Europa League-zege. Julia Banwari, Sadeyah Rosa (2) en Louise van Oosten schoten hun ploeg naar een afgetekende overwinning: 4-0.

Actiefoto's: René Jansen

 

Winterblues en titeltaart voor meiden O15, toch nog victorie voor O17 Winterblues en titeltaart voor meiden O15, toch nog victorie voor O17 Winterblues en titeltaart voor meiden O15, toch nog victorie voor O17 Winterblues en titeltaart voor meiden O15, toch nog victorie voor O17

Datum: 15-12-19

SPONSOREN