Einde bekercampagne meiden O17, O15 herfstkampioen, beloften slepen zege uit vuur

De meiden onder 17 slaagden er niet in een vervolg te geven aan hun goede bekerresultaten dit seizoen. Alphense Boys vormde zaterdag op Houtrust een brug te ver. De meiden onder 15 behaalden zonder te spelen de herfsttitel. De beloften sleepten tegen Feyenoord na een 2-0 achterstand toch de zege uit het vuur.

Einde bekercampagne meiden O17, O15 herfstkampioen, beloften slepen zege uit vuur

Bij de start van het bekerduel hadden de meiden onder 17 moeite om zich onder de druk van de tegenstander uit te spelen. Er was een katachtige redding van Isa Grimmius nodig om Alphense Boys van scoren af te houden. Na een goede actie van topschutter Manon van Raay nam Julia Banwari als eerste het vijandelijke doel onder vuur. Haar schot verdween over. Vervolgens mikte Ilaya Pata bij een goede mogelijkheid naast. Aan de overkant voorkwam de paal een tegentreffer. Met een kwartier op de klok kwam Alphense Boys toch aan de leiding. Een tweede tegentreffer vier minuten later en een derde vijf minuten voor rust leken het geloof in een nieuwe bekerstunt te fnuiken.

In de tweede helft bleef ADO Den Haag wel strijden voor een beter resultaat, maar de jongens uit Alphen liepen steeds verder weg. Bij de stand 0-5 zag Sadeyah Rosa na goed voorbereidend werk van Rozalin Özdemir kans de eer te redden. Bij 1-6 klonk op Houtrust het laatste fluitsignaal.

Goed voor feestvreugde was later die dag de melding dat de enige overgebleven concurrent van de meiden onder 15 er niet in was geslaagd de kloof met de koploper nog te dichten. Trainer Siebe Schell en zijn pupillen konden daardoor de herfsttitel vieren.

Als slagroom op de  taart vochten de beloften van ADO Den Haag Vrouwen en Feyenoord aan het eind van de dag onder kunstlicht een heerlijk duel uit op Houtrust. Nadat doelvrouw Jasmijn de Groot al eens een bal tegen de lat had moeten werken, was zij kansloos toen er twee keer naeen een Feyenoorder alleen voor haar opdook: 0-1. Ook na tussentijds crisisoverleg had de Haagse formatie moeite om zelf uitgespeelde kansen af te dwingen. Na balverlies bij een Haagse hoekschop sloegen de Rotterdammers uit een counter nog eens toe. Liz Rijsbergen bracht snel licht in de duisternis door te antwoorden met een geslaagde solo vanaf de vleugel, gevolgd door een venijnige uithaal: 1-2. 

Gesterkt door dat doelpunt kwamen de Haagse beloften als herboren uit de kleedkamer voor de tweede helft. Vrijwel vanaf de aftrap bracht spits Jannette van Belen Rijsbergen in stelling. Zij was de doelvrouw te snel af en liet het aan Anne Sellies over om de partijen weer op gelijke hoogte te brengen: 2-2. Vanaf dat moment deelde ADO Den Haag de lakens uit, al bleef Feyenoord wel zeer gevaarlijk bij tegenaanvallen. Katelyn Hendriks zag een schot net naast gaan. Een inzet van Sellies werd gepakt en vervolgens schoot zij over nadat Dana Breewel haar vrij had gespeeld. Aan de andere kant verrichtte De Groot een belangrijke redding. Rijsbergen was tot drie keer toe dicht bij een beslissing. Eerst sleepte zij zich langs de doelvrouw, werd vervolgens aangetikt en hoorde tot haar ontsteltenis de scheidsrechter niet voor een strafschop fluiten. Daarna trof zij doel met een afgemeten boogschot, maar zag dat doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. Een poging na nog een geslaagde solo een ploeggenoot in stelling te brengen, werd op het laatste nippertje geblokt. Nadat Rijsbergen ook nog eens over had geschoten, voorkwam de paal - dezelfde als tegen Alphense Boys - een treffer van Feyenoord. ADO Den Haag bleef jagen op de winst en zag alle inspanningen beloond toen Hendriks na een ingooi van Luna Knoester dwars door het Rotterdamse verdedigingshart slalomde en de doelvrouw met links kansloos liet: 3-2. Na een door De Groot uit de hoek getikte vrije trap kon Houtrust weer eens een memorabele zege op Feyenoord vieren. Voor wie nog eens wil nagenieten: de samenvatting is hier te zien.  

Einde bekercampagne meiden O17, O15 herfstkampioen, beloften slepen zege uit vuur Einde bekercampagne meiden O17, O15 herfstkampioen, beloften slepen zege uit vuur

Datum: 14-12-19

SPONSOREN