Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht

Voor de winterstop speelt ADO Den Haag Vrouwen nog één officiële wedstrijd. In de strijd om handhaving op het derde niveau van de Eredivisie Cup staat voor de derde maal op rij een duel met Excelsior Barendrecht op het programma. De uitwedstrijd eindigde vorige week dankzij doelpunten van Jaimy Ravensbergen en Shanique Dessing in een 1-2 overwinning. De vorige confrontatie in Den Haag, exact drie maanden eerder in competitieverband, wisten beide clubs niet te scoren.

“De eerste seizoenhelft hebben we goede wedstrijden en wat mindere wedstrijden gehad,” kijkt Romy Dalebout terug op het seizoen tot nu toe. “Ik denk dat we toch tevreden kunnen zijn hoe we het eerste seizoenshelft gepresteerd hebben. We hebben wat tegenslagen gehad, maar we zijn er als team sterker uitgekomen. We gaan de tweede seizoenshelft gewoon knallen met elkaar!”

Zelf heeft ze als extra voordeel met de invoering van de Eredivisie Cup dat ze onder de lat staat tijdens het nieuwe toernooi. “Ik ben blij met het vertrouwen van de trainer om mij de Eredivisie Cup te laten spelen. Door mijn minuten te maken op het hoogste niveau, kan ik mij goed verder ontwikkelen als keepster.”

Vrijdag is een gelijkspel voldoende voor handhaving op het derde niveau. “We hebben twee weken achter elkaar laten zien dat we van ze kunnen winnen,” zegt de 20-jarige doelvrouw over de vorige confrontaties met de hekkensluiter van de Eredivisie. “Dus nu we thuis spelen, moeten we laten zien dat we dat deze wedstrijd ook kunnen. Excelsior Barendrecht zal natuurlijk gebrand zijn om te winnen, maar dat zijn wij ook. We spelen misschien niet altijd de beste wedstrijden, maar we willen hier in Den Haag gewoon een zege boeken!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht wordt op vrijdag 13 december gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €6,00 voor volwassenen en €4,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Let op: toeschouwers kunnen via de nooduitgang (van de Ooievaar), rechts van de hoofdingang, het stadion betreden! In de Ooievaar kunnen ook kaarten worden gekocht en afgehaald. Uiteraard staat dit aangegeven. De hoofdingang is deze avond niet toegankelijk! 

Tekst: Ivo Schimmel

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht

Datum: 12-12-19

SPONSOREN