Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen

De top drie van de Eredivisie is vooralsnog uit zicht verdwenen, maar de strijd om de vierde plaats ligt nog volledig open. Zelfs na één punt uit de laatste vier wedstrijden, bedraagt de achterstand van ADO Den Haag Vrouwen op SC Heerenveen slechts drie punten. Zondag wacht een nieuwe kans om dichterbij te komen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior Barendrecht. Beide ploegen staan voor de negende maal tegenover elkaar in competitieverband. Zesmaal werd het een Haagse zege, tegenover één overwinning voor de ploeg uit Rotterdam. Eerder dit seizoen eindigde het duel in het Cars Jeans Stadion in 0-0.

Excelsior Barendrecht, dat dit seizoen opnieuw voor een gedeelte bestaat uit speelsters met een verleden in Den Haag, is als enige club dit seizoen nog zonder overwinning. Wel speelde het elftal driemaal gelijk, voor het laatst op 13 oktober uit tegen PEC Zwolle (2-2). Met drie punten uit negen duels staat de ploeg onderaan de ranglijst. Als gezegd verkeert ADO Den Haag Vrouwen in mindere vorm met vier duels op rij zonder zege. De ploeg van trainer Sjaak Polak haalde tot nu toe negen punten. Zondagmiddag moet een zege de groengelen op een gedeelde vierde plaats brengen.

Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen

“De competitie blijft nu inderdaad erg spannend,” zegt Kim Mourmans. “Maar dat is alleen maar goed. De clubs staan kort bij elkaar en alles is mogelijk. We gaan met z'n allen strijden voor die vierde plek. We moeten erin blijven geloven en dan gaat het goed komen. Ik merk dat we als team nooit opgeven, dus dat is iets dat we moeten blijven uitstralen. Ik heb er alle vertrouwen in!”

Na haar overstap van Ajax is de 24-jarige middenveldster uitgegroeid tot een vaste waarde in het Haagse elftal. “Het bevalt me erg goed bij ADO Den Haag Vrouwen, we hebben een leuk team met veel jonge meiden. Individueel hebben ze veel kwaliteit. Ik hoop dat ik met mijn ervaring de meiden nog iets kan meegeven.”

Zondag hoopt ze dat haar team zich zal belonen met een overwinning. “Het zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden. Maar ik weet zeker dat als we als team gaan strijden, we weer veel kansen kunnen creëren. Hopelijk worden we dan beloond met doelpunten.”

De wedstrijd Excelsior Barendrecht - ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 1 december gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion, gelegen aan de Honingerdijk in Rotterdam. Aftrap is om 14:30 uur. Kaartjes zijn gratis verkrijgbaar.

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 30-11-19

SPONSOREN