Meiden O15 nemen optie op herfsttitel, beloften vergeten zichzelf te belonen

De meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen hebben door een zevenklapper tegen RKAVV een optie op de herfsttitel genomen: 7-1. Alleen een Malta-scenario kan nog roet in het eten gooien. De beloften vergaten zichzelf te belonen voor een goede wedstrijd tegen PSV: 1-3.

In de wetenschap dat er gewonnen moest worden om kans te houden op het kampioenschap, kregen de meiden onder 15 in de allereerste minuut op Houtrust een koude douche. De snelle spits van RKAVV liet de Haagse verdediging zijn hielen zien en zijn voorzet werd promt tot doelpunt gepromoveerd. Maar geen zaterdag zo kwaad of de zon schijnt vroeg of laat. Binnen vijf minuten was de schade gerepareerd. Asude van Oosten zag haar inzet nog geblokt, maar Romaissa Boukakar werkte de bal alsnog tegen de touwen: 1-1. En nog eens tien minuten later stond ADO Den Haag op voorsprong. Amanda de Leur stuurde Van Oosten richting doel en uit haar trekbal vond Felicia de Zeeuw tussen de benen van de keeper door het net.  Hetzelfde trio was ook goed voor de derde treffer. De Zeeuw en Van Oosten combineerden over links en De Leur passeerde de keeper met een subiele voetbeweging. Het uitvallen van de aanvoerster van RKAVV verschafte de Haagse meiden daarna een vrije doorgang. Shannon Tabi, De Leur (uit een pass van Zoey Groenendijk) en twee keer Van Oosten vergrootten de voorsprong nog voor de pauze tot 7-1.

In de tweede helft hield RKAVV met tien tegen elf wel moedig stand. De Haagse aanval slaagde er niet meer in het doelsaldo verder te verbeteren. Sterker nog, doelvrouw Vera Jansen moest de spits van RKAVV van scoren houden en bij nog een kans voor de gasten stond alleen de paal een tweede tegentreffer in de weg.

Actiefoto's: René Jansen

Meiden O15 nemen optie op herfsttitel, beloften vergeten zichzelf te belonen Meiden O15 nemen optie op herfsttitel, beloften vergeten zichzelf te belonen Meiden O15 nemen optie op herfsttitel, beloften vergeten zichzelf te belonen Meiden O15 nemen optie op herfsttitel, beloften vergeten zichzelf te belonen

De start van de beloften in de thuiswedstrijd tegen PSV had niet beter kunnen zijn. Vanaf de aftrap werd de bal vlot rondgespeeld, tot Liz Rijsbergen op links kon worden gelanceerd. De Leidse spits sneed naar binnen en haalde onmiddelijk verwoestend uit: 1-0. Gesterkt door die geslaagde opening bleven de beloften in de eerste helft de bovenliggende partij. Alleen verzuimden zij dat in de score tot uitdrukking te brengen. Na voorbereidend werk van Rijsbergen was de doelvrouw Naomi Piqué net te snel af. Dana Breewel draaide zich na een pass van Katelyn Hendriks vrij voor het doel, maar schoot te gehaast recht op de doelvrouw af. En ook Rijsbergen kreeg nog een goede gelegenheid. Opnieuw eindigde de bal in de armen van de goalie. 

Na de thee was er meer evenwicht. De eerste doelpogingen waren opnieuw van Rijsbergen. PSV stichtte rond het uur voor het eerst gevaar en zag dat direct beloond met de gelijkmaker. De Haagse beloften zetten zich over die teleurstelling heen en hadden opnieuw de leiding kunnen nemen, ware het niet dat een inzet van Rijsbergen op het nippertje door de doelvrouw werd gered. UIt de daarop volgende hoekschop was Rijsbergen nog eens dicht bij een goal. De bal verdween echter op miraculeuze wijze naast.  Aan de andere kant wist Jasmijn de Groot daarna een tweede tegentreffer te voorkomen. Acht minuten voor tijd had zij echter geen verweer bij een afstandsschot. In blessuretijd liep PSV verder uit naar 1-3. Louise van Oosten van de meiden onder 17 maakte als invalster haar debuut voor de beloften.

Datum: 30-11-19

SPONSOREN