Meiden O15 niet te royaal bij Koninklijke, beloften nipt langs PEC

In een wedstrijd die bij rust al beslist leek, gaven de meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen HVV zaterdag de gelegenheid terug te komen. Wakker geschud werd de winst alsnog veilig gesteld. De beloften klopten zaterdag op Houtrust PEC Zwolle met 1-0. De meiden onder 17 behaalden een oefenzege op VCS.

Nadat HVV het eerste schot van de wedstrijd had gelost, zag alleen de keeper van de Koninklijke zijn doel bedreigd. Zo moest hij onder meer snel in actie komen bij een schot en een voorzet van Celine van der Toorn en een inzet van Fien Leijdekker en zag hij een volley van Felicia van der Zeeuw, nog een poging van Van der Toorn en een eerste uithaal van Romaissa Boukakar zijn goal missen. Uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven toen een voorzet van Van der Toorn op weg was naar de verste hoek en Asude van Oosten met bal en al in het doel dook: 0-1. Niet veel later vond Amanda de Leur van net buiten het strafschopgebied de bovenhoek: 0-2. Bij de twee enige mogelijkheden voor HVV verhinderden Lynn Verhoef en Esmee van der Hoeven dat doelvrouw Bo van den Bosch in actie moest komen.

Halverwege leek er voor de Haagse meiden dan ook niets aan de hand. Een slordige start van de tweede helft werd echter binnen 13 minuten twee keer afgestraft: 2-2. Plotseling was het toch weer een wedstrijd. Onder 15 had snel de juiste reactie. Shannon Tabi stuurde Leijdekker op rechts de diepte in. Terwijl iedereen rekende op een voorzet, mikte zij de bal in de korte hoek: 2-3. Boukakar verdiende kort daarna een vrije trap op een gevaarlijke plek. Haar raket schroeide de handschoenen van de keeper, die het leer nog achter de doellijn vandaan haalde. Voor alle zekerheid joeg Leijdekker de bal tegen het net. Asude van Oosten vergrootte de marge uiteindelijk nog tot 2-5.

Actiefoto's: René Jansen

Meiden O15 niet te royaal bij Koninklijke, beloften nipt langs PEC Meiden O15 niet te royaal bij Koninklijke, beloften nipt langs PEC Meiden O15 niet te royaal bij Koninklijke, beloften nipt langs PEC

De beloften trokken thuis tegen PEC Zwolle de stijgende lijn van de afgelopen weken door. Doelvrouw Maaike van Klink voorkwam dat de eerste mogelijkheid voor de Zwollenaren iets opleverde. Daarna kopte Dana Breewel over uit een voorzet van Luna Knoester. Toen de spits door Liz Rijsbergen opnieuw in stelling werd gebracht, sloeg zij meedogenloos toe: 1-0. Na de thee kregen de Haagse beloften kansen om de voorsprong uit te breiden. Naomi Piqué mikte naast en ook bij een goed blok van Anne Sellies verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant gaf de verdediging de Blauwvingers geen gelegenheid om iets terug te doen. Nadat een laatste schot van Katelyn Hendriks onschadelijk was gemaakt, wist ADO Den Haag zich weer drie punten rijker.

De meiden onder 17 speelden vrijdag op Houtrust een aantrekkelijk oefenduel tegen de jongens onder 15 van VCS. In een wedstrijd van drie delen kwamen het team van trainer Marten Glotzbach in deel twee terug van een achterstand. Na goed doorkoppen van Manon van Raay scoorde Louise van Oosten de gelijkmaker. In het derde deel bracht Ravalcheny van Ommeren uit een scrimmage na een corner het winnende doelpunt op haar naam: 2-1.

Datum: 23-11-19

SPONSOREN