MO15 legt Leidschenveen op pijnbank, winst beloften, lege handen O17

Geen betere remedie voor een sportieve kater dan een vroegertje op Houtrust. De meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen versloegen er zaterdagochtend Leidschenveen met 5-1. De beloften keerden uit Alkmaar terug met drie punten: 3-1. De meiden onder 17 verloren bij HVV: 2-0. 

ADO Den Haag kende tegen Leidschenveen de traditionele goede start. In de vijfde minuut tilde Shannon Tabi de bal net over de grijpgrage handen van de keeper en Asude van Oosten wierp zich direct op als killer: 1-0. Voordat doelvrouw Vera Jansen tot haar eerste duiken werd gedwongen, lag het doel van Leidschenveen onder spervuur. Celine van der Toorn zag een schot in de korte hoek gestopt. Lynn Verhoef kopte naast en schoot over en de eerste poging van snelvuurkanonnier Romaissa Boukakar eindigde in de handen van de keeper. Een tweede treffer kon niet uitblijven. Na een voorzet van Quinty Dupon vond Van der Toorn het net met een boogbal. Net voor de thee leek de wedstrijd beslist. Fien Leijdekker stuurde Van Oosten alleen op het doel af en ook zij versloeg de keeper met een lob: 3-0.

Dat de intocht van Sinterklaas aanstaande was, bleek uit de kans die de Haagse verdediging direct na de pauze aan Leidschendveen schonk. De gasten pakten dat kado dankbaar uit: 3-1. Daarna liet de defensie geen muis meer door. Het wachten was op een doelpunt aan de overkant. Lang bleef het doel van Leidschenveen gespaard, maar uit een voorzet op maat van Tabi sloeg Van Oosten voor de derde maal toe: 4-1. Daarmee was de koek nog niet op. Van der Toorn vond met een pass Leijdekker in het strafschopgebied en haar inzet liet de keeper van Leidschenveen nog eens kansloos: 5-1. 

Op een veld van minimale afmetingen (of minder) hadden de meiden onder 17 het moeilijk tegen de jongens van HVV, die nog niet waren vergeten dat zij vorig seizoen voor eigen publiek werden verslagen. In de eerste helf stonden beide verdedigingen bijna geen kansen toe. HVV kwam het dichtst bij een goal met een schot in het zijnet. Aan de andere kant verraste invalster Asude van Oosten bijna de treuzelende keeper. Hij wist de bal nog net voor de lijn te pakken te krijgen.

Ravalcheny van Ommeren gebruikte de aftrap voor de tweede helft om een langeafstandsraket te lanceren, die helaas in de handen van de keeper landde. Hij moest ook zijn handen warmen aan schoten van Lauren Glotzbach en Myrthe Korstanje. Nadat een buitenspeldoelpunt van HVV was afgekeurd, leverde een afstandsschot de thuisclub toch een voorsprong op. Uit een voorzet van Van Ommeren kreeg Sadeyah Rosa een kans om gelijk te maken, maar haar inzet werd geblokt. Met een tweede treffer van HVV verdween de hoop op een beter resultaat.

De beloften smaakten in Alkmaar weer het zoet van de overwinning. Het team van trainer Stephan Vos greep direct het initiatief, maar liep via een counter halverwege de eerste helft een achterstand op. Een te zachte terugspeelbal stelde Naomi Piqué in staat gelijk te maken. Het linksbenige slangenmens slingerde zich langs de keeper en deponeerde de bal in het doel. Vier minuten later sloeg zij nog eens toe op aangeven van Luna Knoester: 1-2.

Na de rust bleven de Haagse beloften de baas. Nadat Liz Rijsbergen in het strafschopgebied was neergelegd, mocht Piqué aanleggen van elf meter. De kans op een hat-trick was aan haar wel besteed: 1-3.

Actiefoto's: René Jansen

MO15 legt Leidschenveen op pijnbank, winst beloften, lege handen O17 MO15 legt Leidschenveen op pijnbank, winst beloften, lege handen O17 MO15 legt Leidschenveen op pijnbank, winst beloften, lege handen O17 MO15 legt Leidschenveen op pijnbank, winst beloften, lege handen O17

Datum: 16-11-19

SPONSOREN