Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle

Na een korte onderbreking, hervat ADO Den Haag Vrouwen vrijdag 15 november de Eredivisie. Voor de derde thuiswedstrijd op rij (inclusief de Eredivisie Cup) komt PEC Zwolle op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Beide ploegen stonden in competitieverband 26 keer eerder tegenover elkaar. De Residentieclub won er daarvan achttien en leed drie nederlagen. De overige vijf confrontaties eindigden in een gelijkspel. Op de eerste speeldag versloegen de groengelen de opponent met 2-4. Doelpunten van Maartje Looijen (twee), Marisa Olislagers en Jaimy Ravensbergen zorgden voor de enige uitoverwinning van dit seizoen.

De afgelopen vier wedstrijden van PEC Zwolle eindigden in een gelijkspel, waardoor de ploeg met vier punten uit zeven duels op de zesde plaats staat. Ook ADO Den Haag Vrouwen deelde vaak de punten met de tegenstander, al driemaal. Na de thuisnederlaag tegen SC Heerenveen is het elftal van Sjaak Polak momenteel met negen punten de nummer vijf van de Eredivisie.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle

“Vorige week hebben we met een kleine groep getraind wegens de interlandweek,” zegt Julia Kagie over de invulling van de competitieonderbreking. “We hebben ook wat meer rust gehad, om deze week weer volle bak de competitie kunnen hervatten.”

De 18-jarige speelster keerde afgelopen zomer terug van de beloften van Ajax en werd direct basisspeelster van het eerste elftal. “Ik heb vorig seizoen veel geleerd,” kijkt de verdedigster terug op haar periode in Amsterdam. “Het is super dat ik tot nu toe elke wedstrijd in de basis gestart ben. Dit seizoen wil ik mijn wedstrijden op een constanter niveau gaan spelen.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle

Aanstaande vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, waarin de aansluiting met de top vier van de Eredivisie op het spel staat voor ADO Den Haag Vrouwen. “Uit hebben we met 2-4 gewonnen. Als we deze wedstrijd hetzelfde spelen en van onze eigen kwaliteiten uitgaan, pakken we de drie punten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op vrijdag 15 november gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €6,00 voor volwassenen en €4,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Teskt: Ivo Schimmel

Datum: 14-11-19

SPONSOREN