Meiden onder 15 doen goede zaken in titelstrijd, onder 17 in beker

Na de onverwachte uitglijder bij Graaf Willem II VAC herstelden de meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen zich woensdag overtuigend door RKAVV aan de eigen Kastelenring een kopje kleiner te maken. De meiden onder 17 bleven in het bekertoernooi HPSV voor eigen publiek de baas.

In de spannende strijd om de titel in de najaarscompetitie was RKAVV -ADO Den Haag een krachtmeting tussen twee van de vier kampioenskandidaten. Gewaarschuwd door een vroeg schot voorlangs van de tegenstander sloegen de Haagse meiden bij de eerste de beste gelegenheid direct toe. Captain Quinty Dupon slingerde de bal voor het doel en Romaissa Boukakar was er als de kippen bij om het speeltuig over de lijn te werken: 0-1. Het team dat trainer Siebe Schell het gras op had gestuurd, bleef daarna jagen op meer. De in de spits geposteerde Boukakar vuurde nog eens twee keer op het doel, maar mikte beide keren naast. Aan de andere kant voorkwam doelvrouw Bo van den Bosch met een noodsliding dat een slippertje leidde tot een tegentreffer. Op slag van rust was het Boukakar die voorzette en schoot Dupon de bal zo secuur in de kruising dat die volgens toeschouwer Sjaak Polak uit de winkelhaak moest worden gezaagd: 0-2.

Dat RKAVV het hoofd zeker nog niet in de schoot had gelegd, bleek toen kort na de pauze een afstandsschot Van den Bosch te machtig was: 1-2. Onder 15 wilde het sprankje hoop bij de tegenstander snel de kop in drukken. Met een pass van de flank zette Zoey Groenendijk twee ploeggenoten vrij voor het doel. Asude van Oosten kende van dichtbij geen genade: 1-3. Daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Van den Bosch wist uitlopend een doorbraak te stuiten, maar zag RKAVV in de rebound alsnog toeslaan. Zou het dan toch nog spannend worden? Opnieuw zetten de gasten een tandje bij. De keeper van RKAVV moest alles uit de kast halen om inzetten van Celine van der Toorn, Van Oosten en opnieuw Van der Toorn uit zijn doel te houden. Ruim voor tijd was er geen houden meer aan. Dupon lanceerde Van Oosten, die als op talaria (gevleugelde sandalen) richting doel snelde en de bal via de binnenkant van de paal tegen het net joeg: 2-4.

Zaterdag wacht de volgende topconfrontatie uit tegen koploper Wilhemus (aftrap 8.30 uur).

Meiden onder 15 doen goede zaken in titelstrijd, onder 17 in beker

Aan bekerwedstrijden onder kunstlicht in het Zuiderpark denkt menig Hagenaar nog regelmatig met veel plezier terug. De meiden onder 17 voegden tegen de jongens onder 16 van HPSV een mooi hoofdstuk toe aan de rijke Haagse bekerhistorie. Op een slecht bespeelbaar veld en zonder de door de KNVB opgeroepen vaste krachten Jill van den Ende en Louise van Oosten maakte ADO Den Haag het zichzelf nog moeilijker door een vroege tegentreffer te incasseren. Tot de rust bleef de thuisclub de beste kansen houden, maar de cupfighters van trainer Marten Glotzbach voorkwamen nog meer schade, onder meer dankzij een knappe redding van doelvrouw Isa Grimmius.

Snel na de pauze zakte sommige ADO-supporters de moed in de schoenen toen HPSV nog eens toesloeg. Niet voor het eerst bewees onder 17 in die moeilijke omstandigheden uit het juiste voetbalhout te zijn gesneden. Met goed voetbal werd de tegenstander teruggedrongen. Een kwartier na rust vond Ilaya Pata Manon van Raay en de scherpschutter zorgde prompt voor nieuwe hoop in Haagse harten: 2-1. De meiden roken bloed en vergrootten de druk. Drie minuten later was de beloning daar toen Sadeyah Rosa voorbereidend werk van Julia Banwari afrondde. Nog vier minuten bleef het aangeslagen HPSV daarna overeind. Tegen een rush van Rozalin Özdemir hadden zij geen verweer en uit haar voorzet schoot Pata haar ploeg juichend op voorsprong: 2-3. Pogingen van HPSV om nog iets terug te doen, werden daarna resoluut in de kiem gesmoord. Met nog elf minuten op de klok zorgde Myrthe Korstanje voor zekerheid door de keeper als sluipschutter met een onverwacht schot te verrassen: 2-4. Behalve naar de competitiewedstrijd tegen Alphense Boys (zaterdag om 15.00 uur op Houtrust) kijkt onder 17 nu reikhalzend naar de loting voor de volgende bekerronde uit.

Datum: 06-11-19

SPONSOREN