Beloften met galavoorstelling naar volgende bekerronde

Met een uitstekend optreden in het bekertreffen in en tegen Nootdorp speelden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen de competitienederlaag tegen Heerenveen dinsdag snel naar de vergetelheid.

Op eigen gras begonnen de jongens onder 15 van Nootdorp gretig aan het duel met de Haagse beloften. Met een hoekschop en een door Maaike van Klink gekeerd schot zorgden zij voor het eerste gevaar. Daarna nam het team van trainer Stephan Vos het heft in handen. Anne Sellies drukte dat ook in de score uit door uit een corner van Lizzy Mastemaker met het hoofd slim toe te slaan bij de eerste paal: 0-1. Met snelle jongens voorin was Nootdorp daarna een aantal malen gevaarlijk in de tegenaanval. Halverwege de eerste helft leverde dat de gelijkmaker op. Aan de andere kant zeilde een forse uithaal van Dana Breewel over de gemeentegrens en eindigde een vrije trap van Mastemaker in de armen van doelman Manus te Pas. 

Met Naomi Piqué als invalster draaiden de beloften na de pauze de tegenstander de duimschroeven aan. Dat had al snel resultaat toen Laura Dankelman in het strafschopgebied tegen het gras werd gewerkt. Na haar gemiste strafschop tegen Heerenveen gaf Piqué de keeper deze keer geen enkele kans: 1-2. Het was de start van een galavoorstelling. Terwijl de tegenstanders steeds nadrukkelijker naar adem hapten, ging de bal vaak vloeiend van Haagse voet naar Haagse voet. Na een aanval uit het boekje werd een inzet van Piqué nog geblokkeerd, maar Sellies sloeg in de rebound onverbiddelijk toe. Kayra Nelemans stuurde met een splijtende pass Sellies nog eens de diepte in en uit haar voorzet vond Jaimy Ravensbergen het net. Ook Gite Deckers had een dieptepass op maat in huis en bood Piqué de kans de stand op 1-5 te brengen. 

Datum: 05-11-19

SPONSOREN