MO17 knokken zich naar puntendeling, beloften zegevieren in België

Na vroeg met 2-0 achter te zijn gekomen, knokten de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zich zaterdag toch nog naar een gelijkspel tegen Wippolder. De beloften behaalden in België een oefenzege op KAA Gent.

Op het winderige sportpark Pauwmolen kwam Wippolder tegen de meiden onder 17 vroeg aan de leiding na Haags balverlies en een snelle uitval. Nadat de gastheren nog een goede kans hadden gemist, werd het in de 11de minuut toch 2-0 toen een aanvaller in stelling werd gebracht door een verre trap van achteruit. Doelvrouw Doeschka Birnage voorkwam een grotere achterstand door twee keer goed in te grijpen. De beste Haagse aanval eindigde via Myrthe Korstanje in de handen van de keeper. 

Met de wind in de rug zetten de Haagse meiden in de tweede helft meer druk op de helft van de  tegenstander. Wippolder bleef wel gevaarlijk via uitbraken. Door zich goed op te stellen stond Birnage een derde tegentreffer in de weg. In de 52ste minuut stond een ingooi aan de basis van een Haagse comeback. Manon van Raay werd vrijgespeeld en de spits benutte haar kans prompt: 2-1. Daarna waren er over en weer mogelijkheden. Met nog 8 minuten te gaan leidde Danitsja Gleijm een aanval in en wist Julia Banwari Van Raay in stelling te brengen. De topschutter vond opnieuw het net en bezorgde haar ploeg een verdiend punt: 2-2. 

In Wondelgem oefenden de beloften tegen KAA Gent. Bij de eerste grote kans van de wedstrijd hield doelvrouw Maaike van Klink de gastvrouwen van een doelpunt. In de 35ste minuut kwamen de Belgen toch aan de leiding. Drie minuten later zette Luna Knoester jagend de Gentse defensie onder druk en zag de bal via haar rug in het doel belanden: 1-1. Die stand bleef lang op het scorebord staan. Elf minuten voor tijd scoorde Naomi Piqué op aangeven van Anne Sellies het winnende doelpunt: 1-2. 

Datum: 26-10-19

SPONSOREN