Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Ter onderbreking van de competitie begint vrijdag de nieuw in het leven geroepen Eredivisie Cup. Voorafgaand aan dit toernooi zijn alle clubs op basis van de eindrangschikking van vorig seizoen op vier sporten van een ladder geplaatst. Door elkaar uit te dagen proberen clubs in drie rondes te stijgen of zich te handhaven. De club die na de drie rondes bovenaan staat, wint de Eredivisie Cup. ADO Den Haag Vrouwen, dat op de derde sport begon, is voor de eerste ronde uitgedaagd door VV Alkmaar, dat een niveau lager staat.

“Het is mooi dat je door dit systeem meer wedstrijden kan spelen,” zegt Barbara Lorsheyd over de extra aanvulling van het speelschema. “Alleen maakt het op dit moment wel minder leuk dat we drie keer achter elkaar tegen dezelfde tegenstander spelen.”

Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Afgelopen vrijdag speelde ADO Den Haag Vrouwen in de competitie namelijk al met 1-1 gelijk bij VV Alkmaar. Daarin stond ze voor de 199ste keer onder de Haagse lat, waardoor ze binnenkort de eerste speelster zal zijn met tweehonderd officiële duels namens ADO Den Haag Vrouwen achter de naam. “Dat is natuurlijk een hele mooie mijlpaal. Om zoveel wedstrijden te mogen spelen voor je club is iets speciaals.” In de afgelopen 199 duels heeft de ervaren sluitpost mooie dingen meegemaakt, zoals het winnen van de dubbel in 2012 en de KNVB Beker in 2013. “Dat zijn momenten die je altijd bijblijven.”

In de Eredivisiewedstrijd viel de gelijkmaker diep in de blessuretijd. “Wij moeten het in deze wedstrijd gewoon weer laten zien,” zegt de 28-jarige doelvrouw over de tweede confrontatie in Noord-Holland. “We zijn weer voorbereid op een tegenstander die er bovenop zal zitten. Voor ons is het belangrijk dat we lekker gaan voetballen en ons eigen spel spelen met veel strijd. Dat hebben we afgelopen vrijdag ook gedaan, maar we deden onszelf helaas tekort met slechts één doelpunt.”

De wedstrijd VV Alkmaar - ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 18 oktober gespeeld op Sportpark AFC '34, gelegen aan de Robonsbosweg 10 in Alkmaar. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen tot en met 12 jaar en senioren (65+).

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 17-10-19

SPONSOREN