Dubbele triomf meidenteams in Europa League

Net als de profwielrenners konden de meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen in het weekend van de vallende bladeren twee keer aan de bak. Een zondagje Europa League op Houtrust was goed voor twee zwaarbevochten overwinningen.

Dubbele triomf meidenteams in Europa League

Onder publieksvriendelijke Haagse omstandigheden (een aangename temperatuur, droog en een zwak herfstzonnetje) speelden de meiden onder 15 tegen JVOZ een gelijkopgaand duel. Doelvrouw Bo van den Bosch behoedde haar ploeg met een moedige duik voor een vroege achterstand. De Zeeuwse meisjes grepen daarna toch brutaal de leiding. Aanvoerster Quinty Dupon zorgde voor een passend antwoord door met een kopbal de gelijkmaker voor haar rekening te nemen. Bij die stand leek het te blijven, tot Dupon in de slotfase nog eens haar kans schoon zag en de bal met veel gevoel in de bovenhoek krulde: 2-1.

Dubbele triomf meidenteams in Europa League

Op het hoofdveld deden ook de meiden onder 17 en tegenstander VV Alkmaar niet veel voor elkaar onder. In de eerste helft waren de kansen schaars. Myrthe Korstanje kwam drie keer net te laat om een kansrijke situatie uit te buiten. Kort voor de pauze slaakte de Haagse verdediging een zucht van verlichting toen een Alkmaarse aanvalster naast schoot. Na de rust zetten de Haagse meiden hoog druk om een doorbraak te forceren. Sadeyah Rosa schoot naast na een prima actie van Manon van Raay. Ook pogingen van Ravalcheny van Ommeren (naast) en Anne van Egmond (zijnet) hadden niet het gewenste resultaat. Bij een Alkmaarse doorbraak wisten doelvrouw Isa Grimmius en Jill van den Ende met vereende krachten een tegentreffer te voorkomen. Toen beide partijen genoegen leken te moeten nemen met een puntendeling, zorgde Van Ommeren voor een ander Houtrust-script. Vrijgespeeld op de rechterflank zag zij de doelvrouw niet ideaal geposteerd staan. Met dodelijke precisie deponeerde de sluipschutter de bal in de verste bovenhoek: 1-0.  

Foto's: René Jansen

Dubbele triomf meidenteams in Europa League

Datum: 13-10-19

SPONSOREN