Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Na de interlandperiode wacht voor ADO Den Haag Vrouwen driemaal op rij een confrontatie met VV Alkmaar. De eerste van het drieluik, een competitieduel, is een uitwedstrijd op vrijdag 11 oktober. Van de zeven eerdere confrontaties in de Eredivisie wonnen de groengelen er vier, tegenover twee nederlagen. Het zevende duel werden de punten gedeeld. Vorig seizoen eindigden beide onderlinge wedstrijden in een Haagse zege. In Den Haag werd het 4-1 en vlak voor tijd maakte Allyssa Daal in Alkmaar de 2-3.

Dit seizoen heeft VV Alkmaar nog geen wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Wel is de ploeg nu twee duels op rij ongeslagen, onder andere dankzij een 3-3 gelijkspel bij FC Twente. Met drie punten uit vijf wedstrijden staat de club uit Noord-Holland momenteel op de zesde plaats. ADO Den Haag Vrouwen is de trotse nummer drie met acht punten. De helft van dat aantal werd in de laatste twee toppers tegen PSV en Ajax gehaald.

Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

“De afgelopen twee wedstrijden hebben ons nog meer vertrouwen in elkaar en onze voetballende kwaliteiten gegeven,” kijkt Celainy Obispo terug. “Om dit goede gevoel vast te houden hebben wij in de competitieloze week met dezelfde intensiteit als gewoonlijk getraind en een oefenwedstrijd gespeeld.”

De 19-jarige verdedigster viel de afgelopen vier duels in en speelde daarmee tot nu toe al meer duels in de Eredivisie dan vorig seizoen. “Het tempo in de Eredivisie ligt natuurlijk een stuk hoger dan afgelopen seizoen in de Beloftencompetitie,” aldus de voetbalster, die twaalf competitieduels namens Beloften ADO Den Haag Vrouwen speelde. “Ik moet mezelf daarom vooral op conditioneel gebied verbeteren als ik uiteindelijk negentig minuten vol wil maken. Mijn persoonlijke doelstelling dit seizoen is om zoveel mogelijk minuten te krijgen in de competitie en daarin een belangrijke rol te spelen.”

Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Komende vrijdag verwacht ze een interessante wedstrijd. “Beide clubs hebben bewezen het de grote clubs moeilijk te kunnen maken. Dat zegt wel wat over de strijdlust en het doorzettingsvermogen van beide elftallen. Maar als wij ons eigen dominante spel spelen, komen de drie punten gewoon mee naar Den Haag.”

De wedstrijd VV Alkmaar-ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 11 oktober gespeeld op Sportpark AFC '34, gelegen aan de Robonsbosweg 10 in Alkmaar. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen tot en met 12 jaar en senioren (65+).

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 10-10-19

SPONSOREN