Meiden onder 15 delen punten in topper, leerzaam verlies MO17

In de topper tegen Wilhelmus kwamen de meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag twee keer knap terug van een achterstand. De meiden onder 17 leden een leerzame nederlaag in Voorschoten.

Meiden onder 15 delen punten in topper, leerzaam verlies MO17

Onder het toeziend oog van hoofdtrainer Sjaak Polak kwamen de meiden onder 17 op bezoek bij Voorschoten moeizaam uit de startblokken. De fellere tegenstanders zetten hoog druk en liepen via goed combinatievoetbal binnen 20 minuten weg naar 3-0. De Haagse meiden herparkten zich daarna wel, maar wisten dat niet op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Ook na de thee werd de gastheren meer tegenstand geboden. Een beloning in de vorm van een tegentreffer zat er echter niet in. In de slotfase bepaalde Voorschoten de eindstand van een leerzame wedstrijd op 4-0.

De meiden onder 15 traden zaterdagochtend op Houtrust als koploper aan tegen nummer twee Wilhelmus. Bovendien zat bij de ploeg uit Voorburg ras-ADO'er Sylvio Mansveld als trainer op de bank. De prestigestrijd stond goed voetbal echter niet in de weg. De Haagse meiden zochten vlot voetballend naar openingen en zagen Romaissa Boukakar traditiegetrouw als eerste het vijandelijke doel onder vuur nemen. Uit de daardoor verdiende hoekschop kopte Zoey Groenendijk naast. Een afstandsschot van Amanda de Leur werd daarna door de keeper gekeerd. Aan de andere kant was Wilhelmus niet ongevaarlijk met tegenaanvallen. De goed meevoetballende doelvrouw Vera Jansen wist een kans te verijdelen en zag vervolgens een schot over vliegen. Lynn Verhoef maakte in de Haagse verdediging nog een aanval van Wilhelmus onschadelijk. Daarna haalde zij aan de andere kant uit een vrije trap flink uit. De keeper redde ten koste van een corner. 

Meiden onder 15 delen punten in topper, leerzaam verlies MO17

Met de nodige verse krachten veranderde na de thee het spelbeeld. De Haagse meiden hadden het nu moeilijker om gevaar te stichten. Nadat Jansen al eens attent uitlopend redding had gebracht, was zij kansloos toen de spits van Wilhelmus profiteerde van onnodig balverlies: 0-1. Senna Smulders zorgde snel voor een passend antwoord door de doelman van afstand met een fraaie boogbal te verslaan: 1-1. Een vrije trap bood Wilhelmus een nieuwe mogelijkheid. Deze keer kon Jansen de bal niet uit haar doel houden. Zou de koppositie dan toch verloren gaan? Opnieuw toonde ADO Den Haag karakter. Sue van der Made vond met een voorzet het hoofd van De Leur en de kopbal van de schaduwspits stuiterde via de grond in de uiterste hoek: 2-2. Met die gelijke stand moesten uiteindelijk beide partijen genoegen nemen.

Actiefoto's: René Jansen.

Meiden onder 15 delen punten in topper, leerzaam verlies MO17 Meiden onder 15 delen punten in topper, leerzaam verlies MO17

Datum: 05-10-19

SPONSOREN