ADO Den Haag Vrouwen start Eredivisie Cup bij VV Alkmaar

Vanaf vrijdag 18 oktober start de Eredivisie Vrouwen met een nieuw bekertoernooi: De Eredivisie Cup. In totaal zijn er drie rondes in (oktober, december en februari) deze 'laddercompetitie'. Wie aan het einde van de derde ronde bovenaan staat, wint de Cup. Elke ronde bestaat uit een thuis- en uitwedstrijd (return). 

De laddercompetitie bestaat uit vier niveaus, waarop de acht teams uit de Eredivisie Vrouwen vanuit de eindstand - na play-offs - van het afgelopen seizoen worden ingedeeld. ADO Den Haag Vrouwen start dus op het derde niveau van de ladder, samen met PEC Zwolle en SC Heerenveen. 

In de onderlinge wedstrijden speelt het team uit het hogere niveau de eerste wedstrijd uit en daarna de tweede wedstrijd thuis.

ADO Den Haag Vrouwen start Eredivisie Cup bij VV Alkmaar

Rondes
In de eerste ronde daagt een team telkens een team, dat één niveau hoger is geplaatst, uit voor het spelen van de wedstrijden tegen elkaar. ADO Den Haag Vrouwen is uitgedaagd door VV Alkmaar. (uitdagen van onder naar boven)

In de tweede ronde mag men niet tegen dezelfde tegenstander spelen als in de eerste ronde van de laddercompetitie. Nadat de posities op de ladder vanuit de uitslagen van de eerste ronde zijn bepaald, daagt een team in de tweede ronde telkens een team dat één niveau lager is geplaatst uit voor het spelen van de wedstrijden tegen elkaar (uitdagen van boven naar beneden).

Nadat de posities op de ladder vanuit de uitslagen van de tweede ronde zijn bepaald, gaan we voor het spelen van de derde ronde een “om en om regeling” toepassen. (De eerste keuze is aan de hoogst geklasseerde,  de tweede keuze aan de laagst geklasseerde etc.)

Winnaar
Het team dat na afloop van het spelen van de derde ronde Eredivisie Cup in februari a.s. in de ladder op het eerste (hoogste) niveau eindigt, zal als winnaar van de Eredivisie Cup seizoen 2019/’20 worden aangemerkt en ontvangt de beker en medailles.

ADO Den Haag Vrouwen start Eredivisie Cup bij VV Alkmaar

Volledig programma eerste ronde:

Vrijdag 18 oktober 2019, aanvang 19:30 uur:
Excelsior Barendrecht – PEC Zwolle
VV Alkmaar – ADO Den Haag
sc Heerenveen – Ajax

Zondag 20 oktober 2019, aanvang 14.30 uur:
PSV – FC Twente (omdat FC Twente op 16 oktober tegen Wolfsburg speelt in de UEFA Womans Champions League)

Vrijdag 25 oktober 2019, aanvang 19:30 uur:
PEC Zwolle – Excelsior Barendrecht
ADO Den Haag – VV Alkmaar
Ajax – sc Heerenveen
FC Twente – PSV

Datum: 03-10-19

SPONSOREN