MO17 toont veerkracht, O15 wint weer en beloften blazen Twente van veld

De meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen hebben zich goed hersteld van de zeperd bij de competitiestart. Ondanks een vroege achterstand werd zaterdag op Houtrust ONA overtuigend verslagen. De beloften raasden als een herfststorm over FC Twente heen: 7-0. De meiden onder 15 zegevierden bij Leidschenveen met 3-1. 

Er zijn van die momenten die het verloop van een hele wedstrijd op z'n kop kunnen zetten. In de openingsfase van de wedstrijd van de meiden onder 17 tegen ONA stuurde spelmaakster Julia Banwari Sadeyah Rosa alleen op de keeper af. In plaats van voor haar eigen kans te gaan, probeerde de rechterspits een ploeggenote in stelling te brengen. De bal werd onderschept, werd diep gespeeld op de Haagse helft en seconden later was doelvrouw Doeschka Birnage kansloos op een lob:0-1. De Haagse meiden hadden het daarna lastig de tegenstanders hun wil op te leggen. Zo ontsnapten zij aan een tweede tegentreffer toen een ingooi voor ONA direct tot een nieuwe kans leidde en verrichtte Birnage een uitstekende redding op een kopbal van vlakbij. Aan de andere kant dook Ilaya Pata vrij voor het doel op, maar zag haar schot voorlangs zeilen.Uit een ingooi van Ravalcheny van Ommeren leek vervolgens Manon van Raay op weg naar de gelijkmaker. De goaltjesdief was de verdediging te snel af, legde nauwkeurig aan en schoot ... over. Aanjager Louise van Oosten schonk Banwari de volgende kans. Dit keer verhinderde de keeper van ONA een treffer. Terwijl de tegenstanders de thee al in gedachten hadden, kreeg ADO Den Haag nog een corner te nemen. Van Ommeren slingerde de bal voor het doel en dit keer sloeg Van Raay toe met een kopbal in de verste hoek: 1-1.

Gesterkt door die gelijkmaker kwamen de Haagse meiden na de thee sterker voor de dag. Nadat Birnage nog een redding had verricht, kreeg Rosa een kans na een mislukte breedtepass in de verdediging van ONA. Zij pakte dat kado dankbaar uit: 2-1. Na alweer een ingooi van Van Ommeren werd Van Raay in een heupzwaai genomen en ging de bal op de stip. Banwari toonde zich opnieuw een meesteres van elf meter: 3-1.  De bal ging vervolgens steeds makkelijker van Haagse voet naar Haagse voet. Na een overtreding op invalster Shannon Tabi van de meiden onder 15 joeg Jill van den Ende de bal uit de vrije trap richting bovenhoek. De keeper wist een treffer te voorkomen. Nadat hij ook een schot van Banwari had gekeerd, kende Van Raay in de rebound geen genade. Aan de overkant redde vrije verdedigster June Burgers op de Haagse doellijn. Nu was het ONA dat in de herkansing succes had:4-2.

MO17 toont veerkracht, O15 wint weer en beloften blazen Twente van veld

De beloften wilden tegen FC Twente de nare smaak van de ongelukkige nederlaag bij PSV wegspoelen. Het jeugdige nieuwe team van Twente werd op Houtrust naar goed Haags gebruik bijna voortdurend vastgezet op eigen helft. Dat leverde al snel een voorsprong op. Bo Vonk boog een voorzet over de doelvrouw en Liz Rijsbergen dook met bal en al het doel in. De aangeslagen tegenstander kreeg ook daarna geen moment respijt. In één doelworsteling namen Rijsbergen, Naomi Piqué en Holly Kampers het doel onder vuur. Een tweede treffer kon niet uitblijven. Rijsbergen vond met een fraaie dieptepass Piqué en haar voorzet werd door Dana Breewel onbedaarlijk hard in het dak van het doel geschoten: 2-0. Bij inzetten van Anne Sellies, Rijsbergen na een solo als George Best, Kayra Nelemans en Breewel ontsnapten de tukkers. Op slag van rust was het toch weer prijs toen Piqué een voorzet van Kampers verzilverde.

Na de pauze traden verse krachten aan, maar bleef het spelbeeld ongewijzigd. De Twentse doelvrouw zag de ene na de andere aanval op zich afrollen. Nadat Danique Wúhl naast had gekopt, liep Kampers een voorzet van Katelyn Hendriks tegen het net. Een overtreding op Hendriks bood Laura Dankelman de kans de kracht van haar linkerbeen te demonstreren. Zij krulde de bal langs de muur precies in de verste hoek. Hendriks joeg daarna de bal nog eens over het doel, waarna zij Rijsbergen in staat stelde de stand op 6-0 te brengen. Met de mooiste aanval van de dag zetten de beloften een uitroepteken. Nelemans loodste Rijsbergen met een dieptepass door de Twentse linies en haar trekbal werd door Hendriks tot doelpunt gepromoveerd: 7-0. 

Op een flinke uittrap van het Cars Jeans Stadion traden de meiden onder 15 zaterdagmorgen aan tegen SV Leidschenveen. De gastheren namen uit een strafschop vroeg de leiding (foto 1). ADO Den Haag had tijd nodig om zich over die tegenslag heen te zetten en moeite met de sterke tegenwind. Enkele minuten voor rust zorgde Amanda de Leur voor een comeback door de gelijkmaker voor haar rekening te nemen (foto 2). In de tweede helft voerde het team van trainer Siebe Schell de druk op. Een uithaal van de schietgrage Romaissa Boukakar leverde een voorsprong op (foto 3). Toen Senna Smulders Boukakar opnieuw in stelling bracht, scoorde zij de 3-1 en was het tijd voor een feestje.

 

Actiefoto's: René Jansen  

MO17 toont veerkracht, O15 wint weer en beloften blazen Twente van veld MO17 toont veerkracht, O15 wint weer en beloften blazen Twente van veld MO17 toont veerkracht, O15 wint weer en beloften blazen Twente van veld

Datum: 28-09-19

SPONSOREN