Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

In uitwedstrijden is ADO Den Haag Vrouwen dit seizoen nog ongeslagen. Daarentegen boekte de ploeg thuis nog geen zege en konden de supporters in het Cars Jeans Stadion nog niet juichen om een doelpunt. Vrijdag moet driemaal scheepsrecht worden tegen Ajax. De Residentieclub won drie van de voorgaande 23 ontmoetingen in de competitie, tegenover twaalf nederlagen. Achtmaal werden de punten gedeeld. Vorig seizoen eindigden beide thuisduels in 2-2. De laatste keer dat ADO Den Haag Vrouwen in competitieverband in eigen stadion van de Amsterdamse vrouwen wist te winnen, was op 25 mei 2013. Dankzij twee doelpunten van Renate Jansen werd het destijds op de laatste speeldag 2-1.

Na vier speelronden is Ajax met tien punten samen met PSV de gedeelde koploper van de Eredivisie. Afgelopen vrijdag won de bekerhouder dankzij een treffer van de voormalige ADO Den Haag Vrouwen-speelster Eshly Bakker met 2-1 van regerend landskampioen FC Twente. De groengelen staan met vijf punten momenteel op de vijfde plaats. Daarvan werden er vier behaald in uitduels, waaronder afgelopen vrijdag tegen PSV.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

“Het was fijn dat we een punt pakten tegen PSV,” zegt Annouk Boshuizen. “Maar ik vond dat we eigenlijk de drie punten verdienden. Het is altijd fijn als je een goede wedstrijd speelt en daarvoor wordt beloond. We hebben het ze niet alleen moeilijk kunnen maken, maar waren zeker in de tweede helft de betere ploeg.”

De 21-jarige middenveldster is bezig met haar vierde volledige seizoen in de Residentie. Elk jaar komt ze vaker in actie namens het eerste elftal. Afgelopen vrijdag stond ze voor het eerst dit seizoen in de basis. “Ik vind het fijn dat ik elk seizoen meer wedstrijden ga spelen en belangrijk kan zijn voor het team,” zegt de speelster, die eerder namens Jong ADO Den Haag Vrouwen al 21-maal trefzeker was. “Zolang ik mezelf nog steeds kan ontwikkelen, heb ik er vertrouwen in dat ik veel vaker de negentig minuten vol mag maken.”

Wedstrijden tegen Ajax vind ze zelf het leukste om te spelen. “Daar zit alles in,” verklaart ze. “We hebben afgelopen vrijdag vertrouwen kunnen tanken tegen PSV en nemen daar de goede dingen van mee. We zijn een hecht team dat voor elkaar door het vuur wil gaan en daarom gaan we voor het eerst dit seizoen de drie punten in eigen huis houden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op vrijdag 27 september gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €6,00 voor volwassenen en €4,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Datum: 26-09-19

SPONSOREN