MO15 walst Graaf Willem II-VAC plat, beloften laten punt uit handen glippen

De meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen begonnen de competitie zaterdag prima met een overtuigende overwinning op Graaf Willem II-VAC: 6-1. De meiden onder 17 verloren in Bodegraven dik van Rohda '76: 7-1. De beloften gaven bij PSV in blessuretijd een verdiend punt prijs: 1-0.

MO15 walst Graaf Willem II-VAC plat, beloften laten punt uit handen glippen

De Haagse meiden onder 15 begonnen op Houtrust gretig aan de wedstrijd en zagen dat al in de 6de minuut beloond. De keeper en een verdediger van Graaf Willem stelden alles in het werk om een voorzet van Sannon Tabi uit het doel te houden, maar de bal stuiterde uiteindelijk toch over de lijn: 1-0.

MO15 walst Graaf Willem II-VAC plat, beloften laten punt uit handen glippen

De in geel-groen gestoken gasten knokten daarna terug en toen de Haagse afweer halverwege de eerste helft een vrije trap niet goed verwerkte, straften zij dat direct af: 1-1. Even was ADO Den Haag aangeslagen en kwam goed weg toen een afstandsschot via de onderkant van de lat het veld weer in sprong. Sue van der Made dwong vervolgens de keeper van Graaf Willem tot een redding. Felicia de Zeeuw lanceerde Amanda de Leur met een afgemeten pass. Zij vond van afstand met timmermansoog de bovenhoek: 2-1. Nog voor de pauze werd die voorsprong uitgebreid. Na een overtreding op Van der Made ging de bal op de stip. Celine van der Toorn liet zich die buitenkans niet ontnemen.

In de tweede helft deelden de Haagse meiden vlot combinerend met Shannon Tabi als uitblinkster de lakens uit. Op aangeven van Dailindy Duyvesteijn bracht Van der Made de stand op 4-1 en na goed voorbereidend werk van Senna Smulders trof de linksbuiten nog eens doel. Aan de andere kant voorkwam doelvrouw Bo van den Bosch met een goede redding een tweede tegentreffer. Net voor affluiten verraste Tabi de doelman van Graaf Willem met een schot in de korte hoek: 6-1.

MO15 walst Graaf Willem II-VAC plat, beloften laten punt uit handen glippen

De uitwestrijd van de beloften tegen PSV was er een van wisselende kansen. Anne Sellies nam als eerste het doel van de Eindhovenaren onder vuur. Haar schot belandde in het zijnet. Na een uitstekende dieptepass van Lizzy Mastemaker stuitte Dana Breewel op de Eindhovense doelvrouw. Aan de andere kant hield goalie Maaike van Klink de alleen op haar af komende spits van PSV van scoren. Op slag van rust leek Sellies de score te openen. Haar schot spatte op de lat uiteen.

In de tweede helft vielen er veel minder hoogtepunten te noteren. Met nog een uitstekende redding leek Van Klink voor haar ploeg een punt te verzekeren. Met 90 minuten op de klok incasseerden de beloften echter toch nog een dure tegentreffer: 1-0. 

MO15 walst Graaf Willem II-VAC plat, beloften laten punt uit handen glippen

De meiden onder 17 leken op bezoek bij Rohda '76 onder de indruk van de fysieke kracht van de tegenstanders. Bij rust prijkte er een achterstand van 3-0 op het scorebord. Met een benutte strafschop pompte Julia Banwari nieuwe hoop in Haagse harten. Een pingel tegen wierp roet in het eten. Nikki van den Burg van onder 15 maakte als invalster haar debuut bij onder 17.

 

Actiefoto's: René Jansen

Datum: 21-09-19

SPONSOREN