Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

De enige overwinning boekte ADO Den Haag Vrouwen dit seizoen tot nu toe buitenshuis. Dat geeft goede hoop voor vrijdag 20 september, als het elftal van Sjaak Polak op bezoek gaat bij PSV. Van de 23 eerdere onderlinge competitieduels won ADO Den Haag Vrouwen er acht en de Brabantse club elf. Viermaal werden de punten gedeeld. Een negatieve statistiek is wel, dat de groengelen nog nooit wisten te winnen in Eindhoven. Vorig seizoen werd het 2-1 en 5-0 voor de thuisploeg. Het laatste punt in Brabant dateert zelfs al van 4 november 2016. Dankzij doelpunten van Sharona Tieleman, Michelle Vrieling en Jessie van Leeuwen eindigde de wedstrijd destijds in 3-3.

Als enige club is PSV na drie speelrondes nog zonder puntenverlies. Afgelopen zondag won de ploeg in de slotfase knap met 2-3 bij regerend landskampioen FC Twente. De koploper na de reguliere competitie van vorig seizoen heeft bovendien ruimschoots de meeste doelpunten gemaakt. Mede dankzij vijf treffers van toptalent Joëlle Smits hebben ze er al elf in liggen. ADO Den Haag Vrouwen wist daarentegen na de openingszege in Zwolle (2-4) geen doelpunt meer te maken. Met vier punten staat de Residentieclub op de vierde plaats. De eerste competitiezege ooit in Eindhoven zal weer wat extra lucht geven.

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

“We zijn het seizoen in Zwolle goed begonnen. Daarna hadden we met het harde werken een punt verdiend tegen FC Twente en afgelopen vrijdag ging het allemaal net niet en hebben we onszelf tekort gedaan met één punt,” kijkt Gwyneth Hendriks terug op de seizoensstart. De afgelopen twee duels wist de ploeg niet te scoren, maar dit seizoen moest de verdediging tot nu toe slechts drie tegentreffers incasseren. “Verdedigend ben ik tevreden. Ondanks een paar verschuivingen, hebben we het best goed op orde en moeten we er samen voor blijven zorgen dat we zo min mogelijk doelpunten tegen krijgen.”

Afgelopen zomer maakte de 18-jarige verdedigster, samen met Julia Kagie, de overstap van de beloften van Ajax. “Ik voel mij helemaal op mijn plek en volgens mij is dat ook te zien aan mijn spel. Ik wil er alles uithalen dit seizoen en ben superblij met mijn komst naar ADO Den Haag Vrouwen en hoe ik bij de club ben ontvangen,” zegt de voetbalster. Ze speelde vorig seizoen namens Ajax tijdens de 3-0 zege op Achilles '29 als invalster negentien minuten in de Eredivisie. Tijdens de eerste drie competitieduels van dit seizoen maakte ze direct de negentig minuten vol, maar het aanpassen ging volgens haar vanzelf. “Daar heb ik weinig last van gehad. Ik vind het alleen maar leuk dat ik elke wedstrijd word uitgedaagd in de Eredivisie en wil mezelf van mijn beste kant laten zien. Om uiteindelijk samen met de ploeg dit seizoen het best mogelijke resultaat te behalen.”

Vrijdag verwacht ze in PSV een heel goede ploeg tegenover zich te zien. “Het wordt tijd dat ADO Vrouwen een keer wint in Eindhoven en daar gaan we alles aan doen. We hoeven zeker niet bang te zijn, maar moeten wel allemaal in topvorm zijn. We willen een resultaat mee terugnemen naar Den Haag. Ik heb alle vertrouwen in de ploeg.”

De wedstrijd PSV-ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 20 september gespeeld op Sportpark De Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12 in Eindhoven. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Datum: 19-09-19

SPONSOREN