Beloften heer en meester aan Kastelenring

Vier dagen voor de start van de competitie haalde het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen dinsdag fors uit in het bekerduel met de jongens van RKAVV.

Hoewel de eerste plaats in de bekerpoule na het verlies tegen UVS buiten bereik was, gaf het beloftenteam vanaf de aftrap aan de Kastelenring gas alsof de volgende ronde van de Champions League kon worden bereikt. Holly Kampers (schot net over) en Dana Breewel (kopbal naast) hadden al gevaar gesticht toen Liz Rijsbergen in de vijfde minuut een geniepige schuiver afvuurde. Tot verbazing van de keeper verdween de bal via de paal in het doel. Daarna kon hij opgelucht ademhalen bij inzetten van Breewel (rakelings naast) en Luna Knoester (over). Na zelf de bal te hebben veroverd, schotelde Rijsbergen Kampers in de negentiende minuut een nieuwe kans voor. De schaduwspits joeg de bal onhoudbaar in de bovenhoek: 0-2. Nadat doelvrouw Maaike van Klink de eerste kans voor RKAVV onschadelijk had gemaakt, bleef het eenrichtingsverkeer naar het doel van de Leidschendammers. Breewel zag een schot op de binnenkant van de paal belanden. Net voor de pauze werd een schot van Rijsbergen gekeerd door de keeper, maar in de rebound kende zij geen genade: 0-3.

Beloften heer en meester aan Kastelenring

In de tweede helft kwam in het spelbeeld geen verandering. Tot vier keer toe bleef een hat-trick voor Rijsbergen net buiten bereik. Nadat Laura Dankelman en Breewel het pad voor haar hadden geëffend, sloeg de wreeftrap van de spits als een granaat net onder de lat in: 0-4. Tot het allerlaatste fluitsignaal bleven de Haagse beloften jagen op meer. Rijsbergen stuitte twee keer naeen op de keeper, om Kayra Nelemans alsnog verwoestend te zien uithalen. In de voorlaatste minuut raakte Nelemans in een poging voor te zetten de bal niet helemaal goed. Tot haar eigen verbazing belandde het leer via de paal toch tegen de touwen: 0-6. De tweede bekerzege van de beloften was dik voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Voor de competitiestart wacht zaterdag PSV in Eindhoven (aftrap 14.30 uur).

Beloften heer en meester aan Kastelenring

Datum: 17-09-19

SPONSOREN