Beloften baas op Spangen tegen Sparta/JVOZ

In een oefenwedstrijd op Spangen behaalde het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen dinsdag een overtuigende overwinning op de vrouwen van Sparta/JVOZ.

Sinds Sparta en JVOZ samen bouwen aan een vrouwenteam voor de Eredivisie, wordt op Spangen regelmatig geoefend tegen sterke tegenstanders. De Haagse beloften namen het op tegen de ploeg die vorig seizoen naar de Eerste Klasse van het vrouwenvoetbal promoveerde. Sparta/JVOZ begon moedig aan het duel, maar werd al snel teruggedrongen en opgejaagd door de gasten uit Den Haag. Na een knappe solo langs drie tegenstanders stelde Anne Sellies Naomi Piqué in staat om de score te openen. Daarna zoefde een afstandsschot van Kayra Nelemans net naast en eindigden schoten van Liz Rijsbergen over via de vuisten van de doelvrouw en naast. Daarvan profiteerde Sparta/JVOZ door bij de eerste uitgespeelde kans Maaike van Klink te passeren: 1-1. Rijsbergen passeerde vervolgens wel de goalie, maar haar schuiver belandde naast het lege doel. Met een slalom in het strafschopgebied verdiende de spits kort daarop een strafschop. Piqué vond feilloos de hoek: 1-2.  Dat de score voor rust niet verder opliep, was een klein wonder. Een schot van Bo Vonk schuurde de lat en Rijsbergen zag een schot overgetikt, een doelpunt geannuleerd wegens buitenspel en werd bij een doorbraak bruut onderuit gehaald.

In de tweede helft bleef Sparta/JVOZ voetballend proberen onder de Haagse druk uit te komen. De ploeg stichtte zo nu en dan gevaar, maar werd vaker voor onoplosbare problemen gesteld. Nadat Rijsbergen de paal had getroffen, gaf Ilham Abali met een slimme steekbal Luna Knoester een vrije doortocht naar het doel: 1-3. Na opnieuw een goede actie schotelde Sellies Abali een kans voor, die de balvaardige jeugdinternational dankbaar aanvaardde: 1-4. Bij kansen voor Rijsbergen (net over), Sellies (schot gestopt), Knoester (naast) en nog eens Sellies (zijnet) ontsnapte Sparta/JVOZ aan meer tegendoelpunten. Uit een hoekschop van Akke van den Born haalde Nelemans nog wel een keer doeltreffend uit: 1-5. 

Datum: 10-09-19

SPONSOREN