MO15 opnieuw op schot in beker, geslaagde comeback beloften

In de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi haalden de meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen opnieuw uit tegen Die Haghe: 5-0. Het beloftenteam kwam tegen Noordwijk terug van een achterstand: 3-1. De meiden onder 17 maakten er een perfect zaterdagje Houtrust van door de jongens van Quick te verslaan: 2-0.

MO15 opnieuw op schot in beker, geslaagde comeback beloften

Hoewel de Haagse meiden op Houtrust de hele wedstrijd een veldoverwicht hadden tegen de jongens van Die Haghe, was het zeker geen walk-over. Vooral in de eerste helft had onder 15 het lastig met het creëren van kansen. Bij de eerste goede gelegenheid schoot Celine van der Toorn voorlangs. Senna Smulders' schot na een knappe dieptepass van Esmee van der Hoeven werd door de keeper gekeerd. Na dik 20 minuten zag nieuwkomer Sue van der Made een goede actie onderbroken. In de carambole belandde de bal alsnog voor de voeten van Van der Toorn en de goalgetter krulde de bal direct in de kruising: 1-0. Amanda de Leur en Nikki van den Burg zagen daarna inzetten van de lijn gered. Aan de andere kant waren een goede sliding van Van den Burg en attent uitlopen van doelvrouw Vera Jansen nodig om een doorbraak van Die Haghe te voorkomen.

MO15 opnieuw op schot in beker, geslaagde comeback beloften

Na de pauze wist onder 15 het duel razendsnel in het slot te gooien. Eerst liet De Leur de keeper van Die Haghe van grote afstand kansloos. Daarna strafte Romaissa Boukakar een slippertje van de sluitpost genadeloos af: 3-0. Vervolgens was de vraag alleen hoe hoog de score zou oplopen. In meerdere doelworstelingen wist Die Haghe met kunst, vliegwerk en hulp van de lat doelpunten te voorkomen. Toen De Leur Smulders alleen op het doel afstuurde, was er echter geen redden meer aan. Smulders bracht ook de vijfde treffer op haar naam. Het laatste schot op het doel van Dailindy Duyvesteijn verdween in het zijnet.

MO15 opnieuw op schot in beker, geslaagde comeback beloften

Het beloftenteam kwam thuis tegen de jongens van Noordwijk door onzorgvuldig uitverdedigen vroeg op achterstand. Naomi Piqué kreeg in de eerste helft de beste kans op de gelijkmaker, maar schoot net naast. In het tweede bedrijf voerden de Haagse beloften de druk op. Spits Dana Breewel zorgde voor nieuwe dreiging. Haar schot ging voorlangs. Vier minuten na de pauze kon de aanhang op Houtrust dan toch verheugd opveren. Danique Wühl deed het voorbereidende werk en Breewel mikte nu wel raak: 1-1. Trainer Stephan Vos zag zijn speelsters daarna op jacht gaan naar de winst. Bij een doorbraak van Piqué wist de keeper redding te brengen en kon Anne Sellies de rebound niet benutten. Kayra Nelemans schotelde Piqué met een pass op maat een nieuwe mogelijkheid voor en dit keer rondde de vleugelspits onberispelijk af: 2-1. Net voor het sluiten van de markt bepaalde Breewel op aangeven van Piqué de eindstand op 3-1.

 

De meiden onder 17 speelden ook in het tweede bekerduel tegen Quick een prima wedstrijd. Verzorgd voetbal en vlotte combinaties leverden de nodige kansen op. Bij het naderen van de pauze bereikte Ravalcheny van Ommeren met een ingooi Sadeyah Rosa, die op haar beurt Ilaya Pata in stelling bracht. De vleugelspits benutte die mogelijkheid gedecideerd: 1-0. Diep in de tweede helft bracht Julia Banwari haar ploeg in veilig vaarwater door de bal over de keeper van Quick te krullen. De Haagse doelvrouwen Isa Grimmius en Doeschka Birnage hielden gezamenlijk de nul. Asude van Oosten (uitgeleend door onder 15) maakte als invalster haar debuut voor onder 17.  

 

Actiefoto's: René Jansen

MO15 opnieuw op schot in beker, geslaagde comeback beloften

Datum: 07-09-19

SPONSOREN