Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente

ADO Den Haag Vrouwen is het nieuwe Eredivisieseizoen goed begonnen met een overwinning bij PEC Zwolle. Vrijdag 6 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, als titelverdediger FC Twente op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Beide clubs stonden 41 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Dertienmaal won de Residentieclub en 21 keer trok de club uit Overijssel aan het langste eind. Zevenmaal werden de punten gedeeld. Eerder dit jaar won FC Twente in Den Haag met 1-3. Chasity Grant zette de thuisploeg nog wel op voorsprong.

Op de openingsspeeldag won FC Twente met 4-0 van Excelsior Barendrecht. De vorige week 20 jaar geworden Bente Jansen scoorde tweemaal. Sinds deze week heeft de club met het debuut van Lynn Wilms bovendien een nieuwe A-international in de gelederen. ADO Den Haag Vrouwen versloeg PEC Zwolle in Overijssel met 2-4. Tijdens de interlandweek speelde de ploeg van trainer Sjaak Polak zich met een overwinning met dezelfde cijfers op Ter Leede warm voor de confrontatie met FC Twente.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente

“Een mooie uitoverwinning,” kijkt Jaimy Ravensbergen terug op de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. “We speelde een prima wedstrijd, ondanks dat we ruim dertig minuten met tien man hebben gespeeld.”

Tijdens dat duel scoorde de 18-jarige speelster haar eerste Eredivisiedoelpunt. “Mooier kan het niet, mijn eerste wedstrijd van het seizoen en dan gelijk scoren, wat was ik blij! En ik had er nog bijna één, maar die ging helaas net over.” Dit seizoen hoopt de aanvalster, die bij de Beloften al 38 competitiedoelpunten achter haar naam heeft staan, op meer speelminuten en doelpunten in het eerste elftal. Ook voor het team heeft ze hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen. “Een plek bij de eerste drie en de bekerfinale. Ik zet met Haagse bluf hoog in. Met een leuke en fanatieke groep meiden hebben we leuke en goede trainingen, dus dan mag je ook wat verwachten.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente

Na de openingsspeeldag lag de competitie direct een week stil vanwege de interlandperiode. Voor Jaimy Ravensbergen was dat geen probleem. “Ik heb tijdens de oefenpot op een andere positie gespeeld en negentig minuten kunnen voetballen.” Komende vrijdag verwacht ze vooral voor FC Twente een lastige wedstrijd in de Residentie. “We gaan er alles aan doen om de drie punten in Den Haag te houden! Ik hoop dat er veel toeschouwers zijn die een mooie pot kunnen zien.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 6 september gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €6,00 voor volwassenen en €4,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 05-09-19

SPONSOREN