Opleidingsteams treffen samen 30 keer doel

Een jaar ouder en wijzer begonnen de meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen het bekertoernooi zaterdag prima met grote overwinningen bij HBS (onder 15) en Graaf Willem II-VAC (onder 17). Het beloftenteam luisterde het trainingskamp in de Achterhoek op met nog een zege met 15 doelpunten verschil.

De meiden onder 15 leken tegen HBS al snel op weg naar een monsterzege. Shannon Tabi (uit een voorzet van Felicia de Zeeuw) en Celine van der Toorn zorgden binnen vijf minuten voor een comfortabele voorsprong. Na een combinatie met Van der Toorn scoorde Amanda de Leur, waarna Van der Toorn de stand op 4-0 bracht. Daarna brachten de Haagse meiden hun nieuwe trainer Siebe Schell even aan het piekeren, want zij lieten hun tegenstanders terug in de wedstrijd komen. Nadat zij een eerste keer had moeten vissen wist doelvrouw Vera Jansen een strafschop te stoppen, maar in de rebound verdween de bal alsnog in het doel: 4-2.

Opleidingsteams treffen samen 30 keer doel

In de tweede helft werd de droom van HBS op meer snel de kop in gedrukt. Na een overtreding op Van der Toorn benutte ook Asude van Oosten een penalty. Senna Smulders en Van der Toorn (met haar hat-trick) gaven de keeper van HBS eveneens geen schijn van kans. Met een prachtige dieptepass zond Zoey Groenendijk Van Oosten op weg naar de 8-2. Nikki van den Burg legde op aangeven van Smulders de eindstand vast: 9-2.

Opleidingsteams treffen samen 30 keer doel

Ook de meiden onder 17 kwamen tegen Graaf Willem II-VAC uitstekend uit de startblokken. Al na twee minuten werd het doel voor doorboring behoed bij schoten van Lauren Glotzbach (lat) en Julia Banwari (redding keeper) en kopballen van Louise van Oosten (binnenkant paal)  en Glotzbach (naast). In de 8ste minuut opende spits Manon van Raay alsnog de score uit een vrije trap van Ravalcheny van Ommeren. Een fraai schot van afstand van Banwari was goed voor nummer twee. Daarna liet het team van trainer Marten Glotzbach kansen liggen en voorkwam June Burgers met een uitstekend getimede sliding een doorbraak van de tegenstander. Bij het naderen van de thee was het toch nog twee keer kassa. Eerst scoorde Van Raay uit een dieptepass van Banwari. Daarna benutte zij een door de strenge doch rechtvaardige scheidrechter toegekende strafschop.

In de tweede helft kon Graaf Willem II-VAC zich bijna niet meer aan de druk ontworstelen. Glotzbach trof doel nadat de keeper een uithaal van Jill van den Ende had gekeerd. Uit een voorzet van Myrthe Korstanje werkte Van Raay de bal met een subtiele voetbeweging fraai tegen de touwen. Op soms wonderbaarlijke wijze bleven meer treffers uit. Toen Glotzbach hem via de rug van een verdediger onder vuur had genomen, werkte de keeper de bal net over de lat. En Van Raay raakte de bal met de hak net niet goed genoeg voor een wereldgoal. 

Tegen VIOS Beltrum trakteerde het beloftenteam het Achterhoekse publiek opnieuw op een karrevracht aan doelpunten. Al halverwege was het team van trainer Stephan Vos maar twee treffers verwijderd van dubbele cijfers. Dana Breewel (3), Liz Rijsbergen (4) en Naomi Piqué troffen voor de pauze doel. Anne Sellies was goed voor drie assists.

Na de thee verdiende Rijsbergen een applauswissel met nog eens twee goals. Sellies, Akke van den Born, Holly Kampers, Luna Knoester en Cato Pijnacker Hordijk (met haar eerste goal in het groen en geel van ADO Den Haag) zorgden voor de tweede overwinning met 15-0 in twee dagen.

Actiefoto's: René Jansen

Opleidingsteams treffen samen 30 keer doel

Datum: 31-08-19

SPONSOREN