Beloftenteam goed voor vier hat-tricks in Vaassen

Op trainingskamp in Vaassen haalden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen vrijdag flink uit in een eerste oefenduel tegen VIOS Vaassen.

 

Met de speelsters die donderdag al in actie waren gekomen voor de hoofdmacht - Katelyn Hendriks, Kayra Nelemans, Lizzy Mastemaker en Naomi Piqué - op de reservebank, startten de Haagse beloften als een tornado. Voor er elf minuten waren verstreken, had de Vaassense doelvrouw drie keer moeten vissen. Liz Rijsbergen bereidde eerst treffers voor van Akke van den Born en Dana Breewel en joeg daarna zelf een afvallende bal tegen het net. Nog voor het half uur voerden Breewel en Holly Kampers de score verder op. Uit een pass van Breewel legde Rijsbergen de ruststand vast: 0-6.

In de tweede helft voltooide Breewel binnen 60 seconden haar hat-trick. Nadat Kampers nummer acht voor haar rekening had genomen, kwamen Hendriks, Nelemans, Mastemaker en Piqué als wissels in het veld. Uit een assist van Nelemans bracht Van den Born de stand op 0-9. Hendriks stelde met een goede actie Kampers in staat ook haar derde goal te maken en zag vervolgens een voorzet via een Vaassense verdedigster in het doel belanden. Rijsbergen zorgde daarna voor de derde hat-trick van de avond. Piqué stuurde Mastemaker op weg naar de dertiende treffer en gaf Van den Born de assist voor nog een Haagse hat-trick. Hendriks plaatste een fraai orgelpunt door na een individuele actie de eindstand op 0-15 te bepalen.

Datum: 30-08-19

SPONSOREN