Voorbeschouwing Ter Leede - ADO Den Haag Vrouwen

Momenteel ligt de Eredivisie Vrouwen een week stil vanwege de start van het nieuwe interlandseizoen, maar dat betekent niet dat ADO Den Haag Vrouwen niet in actie komt. Donderdag 29 augustus speelt de groengele formatie voor het derde seizoen op rij een oefenwedstrijd tegen Ter Leede. Dat de traditionele confrontatie een goede test is, bleek vorig jaar. Destijds won de club uit Sassenheim namelijk met 1-0. Twee jaar geleden zorgden Suzanne Admiraal, Nance van der Meer en Carmen Simonis voor de 0-3 zege van de Residentieclub.

Voorbeschouwing Ter Leede - ADO Den Haag Vrouwen

Afgelopen seizoen werd Ter Leede met onder meer de voormalige (Jong) ADO-speelsters Kimberley Vermeij, Kitty Susan, Malu Postel en Marleen Joore in de gelederen derde in de Topklasse. De ploeg van trainer Hassan Azoum zit momenteel nog middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag 24 augustus oefende de club tegen een combinatie-elftal van RVVH, dat afgelopen seizoen als vijfde eindigde. Het werd 5-0 voor Ter Leede. Zaterdag 21 september begint de viervoudig landskampioen aan het nieuwe seizoen in de Topklasse met een thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Daarvoor oefent het elftal eerst nog tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach en het beloftenelftal van ADO.

Na een ongeslagen voorbereiding, begon ADO Den Haag Vrouwen afgelopen vrijdag aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Op bezoek bij PEC Zwolle debuteerde trainer Sjaak Polak met een 2-4 overwinning. Dit seizoen heeft zijn ploeg voldoende om voor te voetballen. De top vier plaatst zich immers slechts voor de kampioensgroep, het toetje van het Eredivisieseizoen. Daarnaast zal er gestreden worden om de KNVB Beker en de nieuwe Eredivisie Cup. De oefenwedstrijd tegen Ter Leede is dan ook een welkome graadmeter om in het ritme te blijven richting de competitiehervatting. Volgende week vrijdag wacht namelijk de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, als regerend landskampioen FC Twente op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion.

De wedstrijd Ter Leede - ADO Den Haag Vrouwen wordt op donderdag 29 augustus gespeeld op Sportpark Roodemolen, gelegen aan de Roodemolenweg 10 in Sassenheim. Aftrap is om 20:15 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 29-08-19

SPONSOREN