ADO Den Haag Vrouwen met branie naar oefenzege op Ter Leede

In een oefenduel tegen Ter Leede beantwoordde ADO Den Haag Vrouwen donderdag een vroege achterstand met Haagse branie en vier voltreffers: 2-4.

Omdat hij niet kon beschikken over zes Oranjeklanten, bracht trainer Sjaak Polak vier speelsters uit het beloftenteam in het veld: Katelyn Hendriks en Kayra Nelemans in de basis en Lizzy Mastemaker en Naomi Piqué als invalsters. Nadat Jaimy Ravensbergen alleen door de paal van een openingstreffer was gehouden, nam Ter Leede in de 9de minuut de leiding. Het Haagse antwoord liet niet lang op zich wachten. Ravensbergen snelde drie minuten later haar opponente voorbij en haar voorzet op maat werd door Shanique Dessing verzilverd. Bij schoten van Annouk Boshuizen en Kim Mourmans stond de lat daarna een Haagse voorsprong in de weg. Een inzet van de mee opgerukte Sharon Kok werd van de lijn gehaald. Een trekbal van Maartje Looijen stelde Pleun Raaijmakers in staat de stand dan toch op 1-2 te brengen. Net voor de pauze moest de doelvrouw van Ter Leede zich nog eens gewonnen geven. Uit een hoekschop van Mourmans kopte Celainy  Obispo de bal via de grond hoog tegen het net.

Na de thee bleven de Haagse vrouwen Ter Leede vroeg onder druk zetten. Dat leverde al snel een vierde treffer op van Jannette van Belen uit een voorzet van Looijen. Een kopbal van Van Belen uit een corner verdween over het doel. Aan de andere kant wist Ter Leede nog een keer tegen te scoren.

ADO Den Haag Vrouwen met branie naar oefenzege op Ter Leede

Datum: 29-08-19

SPONSOREN