Beloftenelftal tweede op toernooi SV Loil

Het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen is zaterdag tweede geworden op het toernooi van SV Loil. Via overwinningen op de beloftenteams van FC Eindhoven en Feyenoord en een gelijkspel tegen Excelsior werd de finale bereikt. Daarin bleef PEC Zwolle net aan de goede kant van de score.

In een naarmate de dag vorderde steeds tropischer Didam begonnen de Haagse beloften het toernooi zaterdagochtend goed tegen FC Eindhoven. Uit een voorzet van Lizzy Mastemaker bezorgde Anne Sellies haar ploeg een vroege voorsprong. Nadat zij de doelvrouw al had omspeeld, zag Liz Rijsbergen een inzet terugkomen van de paal. De Haagse verdediging liet de voorsprong niet meer in gevaar komen.

Tegen Excelsior kreeg Luna Knoester de beste kans om de score te openen. Haar schoot verdween helaas langs de verkeerde kant van de paal. 

 

Beloftenelftal tweede op toernooi SV Loil

De krachtmeting met Feyenoord, aangevoerd door oud-Hagenaar Nance van der Meer, bood het team van trainer Stephan Vos de kans door te dringen tot de finale. Een eerste mogelijkheid voor Liz Rijsbergen werd verijdeld door de keepster uit Rotterdam-Zuid. Toen Sellies Naomi Piqué een nieuwe kans voorschotelde, was er geen houden meer aan: 1-0. Een fantastische redding van Jasmijn de Groot hield de Haagse voorsprong intact.

Tegenstander in de eindstrijd waren de beloften van PEC Zwolle. Zij kenden een ideale start met een treffer in de eerste minuut. Twee minuten later leek de achterstand weggewerkt. De scheidsrechter oordeelde echter dat een kopbal van Celainy Obispo de doellijn niet was gepasseerd. Wat de moegestreden Haagse beloften daarna ook probeerden, de bal wilde er niet meer in.

Datum: 24-08-19

SPONSOREN