Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

Na een intensieve voorbereiding, gaat op vrijdag 23 augustus de Eredivisie Vrouwen weer van start. Die begint voor ADO Den Haag Vrouwen met een bezoek aan PEC Zwolle. Van de 25 eerdere confrontaties eindigden er zeventien in een Haagse zege, tegenover drie nederlagen. De vijf andere duels deelden beide clubs de punten. Vorig seizoen eindigden de drie bezoeken aan Overijssel in de competitie en KNVB Beker in een nederlaag en twee gelijke spelen. De laatste uitzege dateert derhalve alweer van 30 januari 2018. Op aangeven van Victoria Pelova tekende Suzanne Admiraal destijds voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de voorbereiding speelde PEC Zwolle zes vriendschappelijke wedstrijden. Na een ruime nederlaag tegen SC Heerenveen op 21 juni, bleef de nummer vijf van afgelopen seizoen ongeslagen. Onder meer van de Duitse degradant Werder Bremen en het Belgische RC Genk werd zonder tegendoelpunt gewonnen. Ten opzichte van vorig seizoen moeten de blauwvingers de strijd aan gaan zonder vaste waardes en smaakmakers Babiche Roof, die stopte met voetballen, en Maxime Bennink, die niet lang na haar contractverlenging een buitenlands avontuur werd gegund. Daartegenover staat de komst van onder andere jeugdinternational Nikita Tromp en Dominique Bruinenberg, die onlangs overkwam van Everton. Laatstgenoemde speelde, voordat ze naar het buitenland vertrok, nog 28 officiële wedstrijden in het groengele shirt.

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen kende eveneens een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder andere aanvoerster Victoria Pelova en topscoorster Pia Rijsdijk vertrokken deze zomer. Daartegenover staat de komst van onder andere spits Jannette van Belen en de ervaren middenveldsters Kim Mourmans en Pleun Raaijmakers. Met de vernieuwde selectie werden vier internationale oefenwedstrijden gespeeld, goed voor twee zeges en twee remises.

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

“Wij hebben een uitstekende voorbereiding gehad, maar het gaat om vrijdag,” kijkt de nieuwe trainer Sjaak Polak nuchter naar de goede resultaten. “Vrijdag telt en daar krijg je punten voor. Tegen deze tegenstanders spelen is echter goed voor de ontwikkeling van de ploeg, want ze bieden je weerstand.”

Hij vindt het nog te vroeg om doelen te stellen voor het nieuwe seizoen. “Wij gaan het zien. Je hebt altijd dromen. Na een paar wedstrijden kunnen we zeggen waar we voor gaan. Om vooraf al te zeggen hoe of wat, is lastig in mijn ogen.”

De oud-speler van onder meer ADO Den Haag maakte deze zomer de overstap van SJC. Zijn nieuwe functie bevalt hem tot nu toe uitstekend. “De eerste weken waren even wennen, wat logisch is, maar we gaan heel goed met elkaar om. De manier van werken gaat super. Het is gewoon heerlijk om iedere dag op het veld te staan met deze leuke groep.”

“Ik verwacht een fris en gretig ADO Den Haag Vrouwen, dat voor de winst gaat spelen,” kijkt hij vooruit op de eerste competitiewedstrijd. “Hopelijk met goed en aantrekkelijk voetbal, zodat wij de mensen kunnen vermaken. Dus volle bak erop!”

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 22-08-19

SPONSOREN