Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - KAA Gent

Nog geen doelpunt kreeg ADO Den Haag Vrouwen tegen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die vorm hoopt de ploeg woensdag door te trekken tijdens de vierde oefenwedstrijd. Voor de generale repetitie voordat de competitie begint komt KAA Gent op bezoek op Sportpark Houtrust. In het kader van de BeNe League kwamen beide ploegen elkaar al viermaal tegen in de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015. De eerste drie duels gingen zonder veel problemen naar de groengelen. De vierde confrontatie werd nipt gewonnen door KAA Gent. Op 22 augustus 2017 ontmoetten beide elftallen elkaar voor het laatst. In België eindigde het vriendschappelijke duel in 2-2. Carmen Simonis en Nance van der Meer scoorden namens ADO Den Haag Vrouwen.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - KAA Gent

Afgelopen seizoen eindigde KAA Gent op de tweede plaats in de reguliere competitie, maar moest de ploeg genoegen nemen met de vierde plaats in de kampioensgroep. Wel wist de club voor de tweede maal de Beker van België te veroveren door Standard Luik in de finale met 2-0 te verslaan. Deze zomer versterkte KAA Gent zich onder meer met de Zwitserse international Nina Stapelfeldt en de Belgische international Jassina Blom, beiden afkomstig van FC Twente.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen boekte het elftal uit Oost-Vlaanderen ruime zeges op Wolvertem-Merchtem (16-0) en de Franse degradant Lille (4-1). Op bezoek bij SGS Essen, de nummer vier van de Duitse Bundesliga afgelopen seizoen, werd met 4-0 verloren. Op 23 augustus begint de ploeg aan het nieuwe seizoen in de Super League met een thuiswedstrijd tegen Standard Luik.

Voor ADO Den Haag Vrouwen is de confrontatie met de Belgen de laatste test richting de start van de competitie. Eerder werden OH Leuven (4-0) en Borussia Mönchengladbach (2-0) al verslagen. De wedstrijd tegen de Belgische kampioen Anderlecht eindigde in 0-0. De zes treffers werden geproduceerd door vijf verschillende speelsters. Celainy Obispo is de topscoorster met twee doelpunten. Alle nieuwe gezichten in de Haagse selectie hebben inmiddels al hun eerste minuten gemaakt. Op vrijdag 23 augustus is PEC Zwolle in Overijssel de eerste tegenstander in de Eredivisie voor de ploeg van Sjaak Polak.

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen - KAA Gent wordt op woensdag 14 augustus gespeeld op Sportpark Houtrust (SVV Scheveningen), gelegen aan Laan van Poot 38c, in Den Haag. Aftrap is om 17:00 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - KAA Gent

Datum: 13-08-19

SPONSOREN