Clean sweep opleidingsteams op Haaglanden voetbaltoernooi

Na miljardeninvesteringen uit het Midden-Oosten behaalde Manchester City dit seizoen in Engeland een unieke treble (kampioenschap, League Cup, FA Cup). Het beloftenteam, de meiden onder 16 en de meiden onder 14 zorgden zaterdag op Houtrust voor een clean sweep voor ADO Den Haag Vrouwen in de finales van het Haaglanden Voetbal-toernooi.

Clean sweep opleidingsteams op Haaglanden voetbaltoernooi

De meiden onder 14 trapten 's ochtends af voor een nieuwe krachtmeting met de sterke meiden onder 15 van DSVP. De Haagse ploeg schiep de eerste kans. Zoey Groenendijk stuurde Amanda de Leur richting doel, maar haar schot zoefde langs de verkeerde kant van de paal. Daarna voorkwam alleen een katachtige reflex van doelvrouw Vera Jansen een eigen doelpunt van Nikki van den Burg. Na een curieuze gele kaart voor Shannon Taibi moest de Haagse ploeg vijf minuten met een tiental verder. In die tijd verdween een vrije trap van DSVP via het hoofd van Quinty Dupon ongelukkig in eigen doel: 0-1.

Na de pauze had ADO Den Haag snel een antwoord op die tegenslag. Van den Burg mocht niet ver buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrij trap en schoot de bal feilloos in de bovenhoek: 1-1. De opwindende momenten volgden elkaar daarna snel op. Lynn Verhoef hoorde de scheidsrechter fluiten voor een strafschop tegen en een nieuwe uitsluiting voor vijf minuten. Goalie Bo van den Bosch kon niet bij de bal, maar zag de bal tegen de paal belanden. Een nieuwe vrije trap van Van den Burg eindigde in de handen van de keepster en een corner van Groenendijk trof de buitenkant van de paal. Nog steeds in ondertal zette Van den Bosch met een verre uittrap pinch-hitter Celine van der Toorn aan het werk. Zij wist de bal bij super-sub Senna Smulders te krijgen en die sloeg onmiddelijk meedogenloos toe: 2-1. Het was tevens de honderdste treffer van O14 dit seizoen in competitie- en bekerwedstrijden. Met de van de strafbank teruggekeerde Verhoef gaven de Haagse meiden die voorsprong niet meer prijs.

De opstelling in de finale: Jansen (Van den Bosch) - Duyvesteijn, Van den Burg, Dupon, Van der Hoeven (Verhoef) - De Zeeuw (Bongaards), Groenendijk (Leijdekker), Keuters (Smulders) - Taibi, De Leur, Van Oosten (Van der Toorn)

Clean sweep opleidingsteams op Haaglanden voetbaltoernooi

In de eindstrijd tegen Die Haghe onder 17 zaten de meiden onder 16 razendsnel in een zetel. Terwijl de meiden onder 14 nog hun triomf op het erepodium aan het vieren waren, stuurde June Burgers uit een vrije trap slim Laura Dankelman langs de muur. Haar voorzet werd bij de tweede paal door captain Danique Wühl over de lijn gelopen: 1-0. Nauwelijks twee minuten later speelde spits Manon van Raay Sadeyah Rosa vrij en zij liet de doelvrouw opnieuw kansloos: 2-0. Met die voorsprong kon de ploeg van trainer Marten Glotzbach de voet van het gaspedaal halen. Van Raay vergrootte de kloof door van afstand de bal in de bovenhoek te deponeren. Uit een trekbal van Dankelman bracht zij de ruststand op 4-0.

In de tweede helft zag Jill van den Ende een machtige uithaal van afstand knap gekeerd. Uit een voorzet van haar voltooide Van Raay met het hoofd haar hat-trick: 5-0. Nadat Isa Grimmius al eens redding had moeten brengen, wist de spits van Die Haghe de eer te redden. Rozalyn Özdemir trof daarna de onderkant van de lat. UIt een nieuwe voorzet op maat van Burgers zorgde Van Raay opnieuw met het hoofd voor een welluidend slotakkoord.

Opstelling: Birnage (Grimmius) - Burgers (Van Ommeren), Gleijm, Wühl, Van den Ende - Glotzbach, Korstanje (Özdemir), Langerak (Van Egmond) - Rosa (Pata), Van Raay, Dankelman 

Clean sweep opleidingsteams op Haaglanden voetbaltoernooi

Het beloftenteam nam in de finale vanaf het eerste fluitsignaal RKAVV in een wurggreep. De ploeg uit Leidschendam wist een tegentreffer een kwartier te voorkomen. Toen speelde rechtsbuiten Angelica Hertstein haar tegenstander uit en presenteerde Liz Rijsbergen een niet te missen kans: 1-0. Daarna was er geen houden meer aan. Rijsbergen legde de bal klaar voor de mee naar voren getrokken libero Kayra Nelemans en zij vond moeiteloos de verste hoek. Een overtreding op Rijsbergen werd bestraft met een penalty, die Naomi Piqué koel benutte. Holly Kampers zag een schot terugkomen van de onderkant van de lat. Geen probleem, want Akke van den Born joeg de bal alsnog via de onderkant van de lat tegen het net. En nadat linksbuiten Piqué voor de zoveelste keer langs haar tegenstander was gesneld, bracht Hertstein nummer vijf op haar naam.

Die laatste treffer voor rust werd door hetzelfde tweetal na de thee gekopieerd: 6-0. Rijsbergen trof daarna nog eens doel na een combinatie met Dana Breewel. Uit een dieptepass van Van den Born kon Piqué opnieuw richting doel stomen. Na een dribbel rond de goalie schoof zij de bal tussen de palen: 8-0. Oud-Hagenaar Jessie van Leeuwen redde vervolgens de eer voor RKAVV. Eerst haalde zij ouderwets hard uit van afstand. Daarna werkte zij een van de paal teruggestuitte bal over de lijn. ADO Den Haag wilde het daar niet bij laten. Met opnieuw een pegel van afstand trof Nelemans nog eens doel. Kathelyn Hendriks deed haar dat na en joeg de bal van ver stijf in de kruising. Voor het laatste fluitsignaal namen de beloften met bloemen en een applauswissel afscheid van twee vertrekkende speelsters: Susanne Hoogenboom en Angelica Hertstein. 

De opstelling: Van Klink - Knoester (Hendriks), Hoogenboom, Nelemans, Obispo - Kampers (Breewel), Van den Born, Mastemaker - Hertstein, Rijsbergen, Piqué (Sellies)

Clean sweep opleidingsteams op Haaglanden voetbaltoernooi

Foto's onder 14: René Jansen.

Datum: 22-06-19

SPONSOREN