Net geen victorie meiden onder 14 in Alkmaar, O16 richt zich op

De meiden onder 14 van ADO Den Haag Vrouwen zijn er net niet in geslaagd een sterke prestatie op het internationale jeugdtoernooi van VV Alkmaar te bekronen met de hoofdprijs. O16 knokte zich via twee overwinningen naar een vijfde plaats. 

Net geen victorie meiden onder 14 in Alkmaar, O16 richt zich op

O14 bereikte zondag de finale via een knappe overwinning op de gastvrouwen in de kruisfinales: 1-0. De eindstrijd ging tegen het Regioteam Twente. In een wedstrijd van weinig kansen was Esmee van der Hoeven het dichtst bij een doelpunt. Na een afgeslagen corner nam zij het doel met een dropkick onder vuur, maar zag haar inzet net gepareerd door de doelvrouw. In de strafschoppenserie toonden de Tukkers zich uiteindelijk het koelst.

Net geen victorie meiden onder 14 in Alkmaar, O16 richt zich op

Na drie nederlagen op de eerste dag toonden de meiden onder 16 op zondag veerkracht. In de troostronde werden eerst de Zweedse meiden van Dösjöbro afgetroefd. Louise van Oosten schoot haar ploeg naar de wedstrijd om de vijfde plaats. Tegenstander daarin was Excelsior onder 17. Via treffers van Manon van Raay (2) en Ilaya Pata ging de winst opnieuw naar ADO Den Haag: 3-1.

Actiefoto's: René Jansen.

Datum: 09-06-19

SPONSOREN