Nieuwe averij meiden O14 in titelstrijd, O16 lijdt tegen Leidschenveen

De meiden onder 14 van ADO Den Haag Vrouwen hebben opnieuw duur puntenverlies geleden in de strijd om de titel. Voor eigen publiek werd zaterdag verloren van ESTO. De meiden onder 16 moesten hun meerdere erkennen in Leidschenveen.

Voor de Haagse meiden stelde Zoey Groenendijk de keeper als eerste op de proef met een kopbal uit een hoekschop van Esmee van der Hoeven. Uit de daaropvolgende tegenaanval wist ESTO direct te scoren: 0-1. De Haagse defensie had ook daarna veel moeite met de snelle counters. In de Haagse aanval ontbrak het vaak aan precisie bij de laatste pass. Doelvrouw Bo van den Bosch bleef haar ploeggenoten met goede uittrappen wel naar voren jagen. Dat leverde aan het slot van de eerste helft nog doelpogingen op van Celine van der Toorn (schot gestopt), Nikki van den Burg (kopbal over), Senna Smulders (schot over), Groenendijk en Asude van Oosten (beide schoten gestopt).

De invallers Shannon Tabi, Karlijn Keuters en Amanda de Leur zorgden voor nieuw elan in het tweede bedrijf. Tabi schoot rakelings voorlangs na een pass van Felicia de Zeeuw. De Leur stuitte na een solo op de keeper. Aan de overkant verdween een schot van ESTO net naast. Met Van den Burg als extra spits deden de Haagse meiden er in het laatste kwartier alles aan om nog minstens een punt uit het vuur te slepen. De Leur mikte over. Tabi werd geblokkeerd door de keeper na een solo van Lynn Verhoef. Keuters schoot gehaast naast. Met een laatste verijdelde poging van Fien Leijdekker in blessuretijd verdween de hoop van de Haagse aanhang op een beter resultaat. Eén troost: in de twee laatste uitwedstrijden (aanstaande woensdag tegen VEP, aanvang 19.00 uur; zaterdag 25 mei bij Rijnsburgse Boys) kan het team van trainer Stephan Vos de titel nog steeds binnenhalen.

 

Nieuwe averij meiden O14 in titelstrijd, O16 lijdt tegen Leidschenveen

De meiden onder 16 ontsnapten in de openingsfase op Houtrust tegen Leidschenveen aan een tegengoal toen de bal uit een corner naast werd gekopt. Daarna schoot Lotte Langerak aan de andere kant over. Myrthe Korstanje blokte bij weer een hoekschop van Leidschenveen een schot met haar rug en nam daarna na een goede Haagse combinatie zelf het doel onder vuur. Opnieuw ging de bal over. Danitjsa Gleijm wist met een goede interceptie een kans te verijdelen. Het dichtst bij een treffer kwam voor de pauze Ravalcheny van Ommeren. Haar schot verdween net naast.

Direct na de thee gaf de Haagse verdediging een corner cadeau, waaruit de bal over werd gekopt. June Burgers schoot uit een vrije trap van grote afstand in de handen van de keeper. Daarna moest doelvrouw Isa Grimmius wel de trieste gang naar het net maken: 0-1. Julia Banwari zag in het vervolg een schot gestopt, terwijl Grimmius een doelpunt voorkwam door zich met doodsverachting voor de voeten van een doorgebroken aanvaller te gooien. In het laatste kwartier kwam Leidschenveen door een tweede treffer toch in veilige haven. In een twee tegen twee-situatie schotelde Van Ommeren spits Sadeyah Rosa de beste kans voor, maar de bal verdween over het doel. ADO Den Haag strijdt woensdag in het Westland met de meiden onder 17 van FC 's-Gravenzande om een plaats in de finale van het Haaglanden Voetbal-toernooi (aftrap 19.30 uur).  

 

Nieuwe averij meiden O14 in titelstrijd, O16 lijdt tegen Leidschenveen

Foto's: René Jansen.

Datum: 18-05-19

SPONSOREN