Beloften en onder 14 naar finale Haaglanden voetbaltoernooi

ADO Den Haag Vrouwen is op de finaledag van het Haaglanden voetbaltoernooi - op zaterdag 22 juni op Houtrust - door minstens twee teams vertegenwoordigd. De meiden onder 14 wonnen woensdag in de halve finale met 11-0 van FC 's-Gravenzande. Een dag eerder versloegen de beloften RKDEO met 3-0.

Op eigen terrein deden de meiden onder 15 van FC 's-Gravenzande er alles aan om het hun Haagse opponenten moeilijk te maken. De lange doelverdedigster was vaak een sta in de weg. Na 18 minuten was zij echter machteloos bij een inzet van Shannon Tabi, die een minuut later ijskoud nog eens toesloeg. Amanda de Leur (2) en Asude van Oosten brachten de ruststand op 0-5. Na de thee breidde ADO Den Haag de score steeds verder uit. Celine van der Toorn vond koud in het veld snel het net. Nadat Fien Leijdekker voor nummer zeven had gezorgd had de warm geschoten Van der Toorn nog twee keer succes op aangeven van Senna Smulders. Felicia de Zeeuw zorgde daarna voor dubbele cijfers en Nikki van den Burg trok mee naar voren om de eindstand op 0-11 te bepalen. In de andere halve finale deed DSVP tegen KMD met een score van 9-0 niet veel voor ADO Den Haag onder.     

Beloften en onder 14 naar finale Haaglanden voetbaltoernooi

Met een karakteristieke kanonskogel met links opende Kayra Nelemans de score voor de beloften in Nootdorp. Eerst zorgde zij zelf voor een bres door een vrije trap in de muur te poeieren. Vervolgens joeg zij de bal genadeloos hard tegen de touwen. Het duurde daarna lang voor de beloften de wedstrijd definitief beslisten. Drie minuten voor tijd sloeg Angelica Hertstein toe uit een voorzet van Naomi Piqué. In blessuretijd fungeerde Piqué nog eens als aangever. Sabine Kuilenburg liet zich de kans niet ontnemen om haar naam op het scorebord op te laten flitsen: 0-3. De tegenstander van ADO Den Haag komt op 22 mei uit de halve finale RKAVV-DSVP.

Beloften en onder 14 naar finale Haaglanden voetbaltoernooi

Fotografie: Sander de Hollander

Datum: 16-05-19

SPONSOREN