Na Chatham vinden MO16 Waterloo in Nootdorp, 014 in Noordwijkerhout

Na de triomftocht in het perfide Albion leden de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag een ongelukkige nederlaag tegen Nootdorp. De meiden onder 14 gingen in Noordwijkerhout onderuit in de topper tegen VVSB. 

Ondanks de vroege start (half negen) waren de Haagse meiden in Nootdorp direct bij de les. Myrthe Korstanje liet de keeper als eerste in actie komen en Sadeyah Rosa mikte van afstand over. Aan de overkant haalde de Haagse verdediging opgelucht adem toen balverlies resulteerde in een schot naast. Goalie Isa Grimmius kreeg daarna de handen op elkaar door bij een ingestuurde vrije trap pijlsnel uit te komen en zo een tegentreffer te voorkomen. Verder imponeerden Danitsja Gleijm en Danique Wühl in het Haagse verdedigingscentrum, vooral met hun meterslange slidings.

Na de pauze bleef het Haagse spel regelmatig bewonderende blikken trekken. Opnieuw waren de eerste kansen voor de ploeg van trainer Marten Glotzbach. Rozalin Özdemir schoot over en Korstanje zag wederom een schot gestopt. Bij de eerste mogelijkheid voor Nootdorp was het wel raak: 1-0. ADO Den Haag zette alles op alles om nog minstens een punt uit het vuur te slepen. Julia Banwari was dicht bij de gelijkmaker, maar zag haar schot achter de kansloze keeper terugstuiten van de lat. June Burgers mocht twee keer aanleggen voor een vrije trap. Haar eerste poging eindigde in de handen van de sluitpost, de  tweede smoorde in de Nootdorpse muur.   

Na Chatham vinden MO16 Waterloo in Nootdorp, 014 in Noordwijkerhout

Op bezoek bij nummer twee VVSB konden de meiden onder 14 goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap. De eerste helft leverde een aantal goede kansen op. Shannon Tabi strandde in een één tegen één op de keeper. Karlijn Keuters schoot net naast en zag daarna een bal op de lat eindigen. Aan de andere kant mikte de snelle spits van VVSB bij een goede mogelijkheid naast. Na de pauze maakte VVSB het de Haagse meiden moeilijk door fel druk te zetten. In de slotfase leidde dat binnen vijf minuten tot twee goals. ADO Den Haag probeerde het daarna nog op z'n Engels. Senna Smulders schotelde Nikki van den Burg een kans voor, maar de naar voren getrokken verdedigster slaagde er niet in die  te verzilveren.  

Na Chatham vinden MO16 Waterloo in Nootdorp, 014 in Noordwijkerhout

Actiefoto's: René Jansen.

Datum: 11-05-19

SPONSOREN