Haagse meiden via Emirates Stadium en het park naar Wembley

De meidenteams onder 14 en onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen bezochten tijdens hun Engelse tour vrijdag het Emirates Stadium van Arsenal. Daar kregen zij eerst een rondleiding en namen vervolgens deel aan een 7 tegen 7-toernooi. Opdrachten als 'niet praten tijdens het spel' en 'allemaal de bal raken voordat je kan scoren' gaven een leuke draai aan de wedstrijdjes. Uiteraard ging het hele Haagse gezelschap in deze inspirerende omgeving op de foto. 

Haagse meiden via Emirates Stadium en het park naar Wembley

Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder een 'stroll in the park'. Zaterdagochtend namen de meiden onder 14 het daar op tegen de Pro Direct Soccer Girls Hatfield. In een ware voetbalshow was het team in het groen en geel goed voor een zevenklapper. De doelpunten kwamen van Celine van der Toorn (2), Asude van Oosten, Senna Smulders, Nicky van den Burg, Amanda de Leur en Quinty Dupon. De meiden onder 16 kwamen tegen de leeftijdgenoten van dezelfde tegenstander ook zeven keer tot scoren via Anne van Egmond, Sadeyah Rosa (2), Lotte Langerak en Manon van Raay, die goed was voor een hat-trick. De Engelse meiden deden drie keer wat terug: 3-7.

Zaterdagavond woonden de Haagse meiden op de heilige voetbalgrond van Wembley met meer dan 43.000 andere toeschouwers de FA Cup Final tussen Manchester City en West Ham United bij. Manchester City won met 3-0. Oud-Hagenaar Lucienne Reichardt, die tussen 2008 en 2014 135 wedstrijden voor ADO Den Haag Vrouwen speelde, kwam bij West Ham alleen van de reservebank om op het ereterras haar medaille op te halen.

Haagse meiden via Emirates Stadium en het park naar Wembley

Datum: 04-05-19

SPONSOREN