Voorbeschouwing PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

Voor de Eredivisie wordt hervat, zal ADO Den Haag Vrouwen eerst trachten voor de vierde maal de finale van de KNVB Beker te bereiken. Tegenstander in de halve finale is PEC Zwolle. In bekerverband stonden beide elftallen al driemaal eerder tegenover elkaar, twee keer in de kwartfinale en éénmaal bij de laatste vier. Alle duels werden gewonnen door de Residentieclub. Het enige eerdere duel in Overijssel eindigde op 16 maart 2012 in een 1-4 zege. Een seizoen later haalde ADO Den Haag Vrouwen dankzij doelpunten van Kitty Susan, Sheila van den Bulk en Renate Jansen ten koste van de opponent de finale, die na strafschoppen gewonnen werd van FC Twente. De laatste onderlinge ontmoeting in de KNVB Beker, op 13 maart 2015, wonnen de groengelen met 5-1.

Voorbeschouwing PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

PEC Zwolle is de huidige nummer vijf van de Eredivisie. De club uit Overijssel bereikte de halve eindstrijd voor de vierde maal dankzij zeges op Wartburgia (0-2) en Excelsior Barendrecht (1-0). De ploeg van trainer Arend Regeer, de nummer vier in de competitie, staat al voor de zesde keer in de halve finale. Dit seizoen werden PSV (3-3, 2-3 na strafschoppen) en DTS Ede (1-0) al verslagen. Driemaal stond ADO Den Haag Vrouwen in de eindstrijd. Al die finales eindigden in een Haagse zege.

“De bekercompetitie is de kortste weg naar een prijs,” zegt Priscilla Mesker. “En het is een hele mooie prijs! Wij als ADO Den Haag Vrouwen moeten altijd voor de beker gaan. Je hoeft in de bekercompetitie maar één keer te pieken tegen een tegenstander en laten wij daar juist heel goed in zijn.”

Voorbeschouwing PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

Zelf is ze een vaste waarde in de verdediging, die door enkele blessures momenteel regelmatig van samenstelling verandert. “Je moet roeien met de riemen die je hebt,” kijkt de ervaren 26-jarige linksachter naar hoe het elftal dat oplost in de defensie. “Dan wordt er wel eens iemand op een andere positie gezet. Dat is niet anders. Het is dan de taak van de rest van het team om haar zo goed mogelijk te helpen. En momenteel lossen we dat als team heel goed op.”

Vrijdag wacht de strijd met PEC Zwolle om een plek in de finale van de KNVB Beker. “Het is voor beide clubs een alles-of-niets-wedstrijd. Wij moeten ons niet laten verrassen door PEC Zwolle en gewoon ons eigen spel spelen. De afgelopen weken hebben we keihard getraind en lag de nadruk alleen maar op de bekerwedstrijd. Nu moeten we dat vrijdag laten zien in het veld. Wij hebben als team maar één doel en dat is de bekerfinale halen!”

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 12 april gespeeld in het MAC3PARK stadion, gelegen aan het Stadionplein 1 in Zwolle. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Datum: 11-04-19

SPONSOREN