Meiden O14 schieten met scherp tegen Voorschoten, 016 is SVC '08 de baas

Vooral door bijna geen kans onbenut te laten zegevierden de meiden onder 14 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag ruim in de topper tegen Voorschoten '97. De meiden onder 16 troefden SVC'08 af.

De Voorschotenaren maakten op Houtrust met  goed voetbal duidelijk niet voor niets bovenin mee te draaien. De Haagse verdediging werd flink aan het werk gezet. Zo moesten keeper Bo van den Bosch en linksback Esmee van der Hoeven ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. Aan de andere kant had Amanda de Leur het doel al eens onder vuur genomen, toen Senna Smulders haar nog eens de diepte in stuurde. Deze keer vond zij feilloos de hoek: 1-0. Voorschoten kreeg daarna een uitstekende mogelijkheid om gelijk te maken. Van den Bosch zag de bal opgelucht net naast het doel belanden. Toen Voorschoten bij een Haagse aanval aan een doelpunt leek ontsnapt, sloeg Celine van der Toorn na een solo alsnog meedogenloos toe: 2-0.

Meiden O14 schieten met scherp tegen Voorschoten, 016 is SVC '08 de baas

Na de thee lieten de Haagse meiden de voorsprong niet meer in gevaar komen. Van de rand van het strafschopgebied haalde De Leur nog eens doeltreffend uit. Een aanval uit het boekje leverde een vierde feestje op. Shannon Tabi speelde zich vrij op rechts en uit haar voorzet joeg Asude van Oosten de bal met orkaankracht in het dak van het doel. Voorschoten kreeg daarna de beloning voor het verdienstelijke verweer. Op een schot in de kruising was Van den Bosch kansloos. De koek voor de toeschouwers was daarmee nog niet op. Van der Toorn krulde de bal uit een hoekschop voor het doel. Bij de tweede paal sloeg Fien Leijdekker toe met het hoofd en werd daarna onder haar juichende ploeggenoten bedolven: 5-1.

Volgende week spelen de koplopers op zondag uit tegen DUNO (aftrap 13.00 uur).

Meiden O14 schieten met scherp tegen Voorschoten, 016 is SVC '08 de baas

Na de doelpuntenlawine bij Graaf Willem II-VAC waren de meiden onder 16 voor eigen publiek tegen SVC '08 vanaf het begin bij de les. Desalniettemin liepen zij tegen een vroege achterstand op. Na een duw in de rug van Sadeyah Rosa wees de strenge doch rechtvaardige scheidsrechter naar de stip. De van DHC afkomstige spits ging zelf achter de bal staan, maar zag haar schot knap gepareerd door de keeper. Een technisch overwicht leverde daarna nog wel kansen doch geen treffers op.

In de tweede helft werden de tegenstander de duimschroeven verder aangedraaid. Met een mooi schot zorgde Ravalcheny van Ommeren voor de verdiende gelijkmaker. Dat was net de stimulans die haar ploeg nodig had. De tegenstander moest verder terug en Rosa tekende met een fraaie stift voor de voorsprong. SVC '08 kreeg geen gelegenheid zich aan de druk te ontworstelen. De op de bal jagende Van Ommeren dwong een nieuwe kans voor Rosa af en zij bekroonde het goede spel van haar ploeg door de eindstand op 3-1 te brengen. Volgende week zaterdag gaat onder 16 op bezoek bij DOSR in Roelofarendsveen (aanvang 13.00 uur). 

Foto's: René Jansen

Datum: 06-04-19

SPONSOREN