Doelpuntenregen meiden onder 16 in Haaglanden Voetbal-toernooi

De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen waren woensdag in het Haaglanden Voetbal-toernooi een maatje te groot voor de meiden onder 17 van Graaf Willem II-VAC. Met dubbele cijfers werd de halve finale bereikt.

Moedig weerstand biedend wist Graaf Willem II-VAC de Haagse aanval ruim een kwartier van scoren te houden. Daar was wel de hulp van de lat bij nodig bij een schot van Anne van Egmond. Toen Rozalin Özdemir Ravalcheny van Ommeren op de rand van het strafschopgebied vond, was er geen houden meer aan. Zij liet de bal eerst een keer stuiten en trof toen doel met een volley. De in het roze gestoken meiden liepen daarna steeds verder uit. Myrthe Korstanje sloeg toe op aangeven van Van Ommeren. Danitsja Gleijm kopte steenhard raak uit een hoekschop van Jill van den Ende. En Korstanje bepaalde na een combinatie met Sadeyah Rosa de ruststand op 0-4. Verschillende knappe reddingen van de doelvrouw van Graaf Willem II-VAC voorkwamen een hogere score.

Kort na de pauze zette Graaf Willem II-VAC keeper Doeschka Birnage voor het eerst aan het werk. Na een slalom door de verdediging stelde Louise van Oosten verse kracht Manon van Raay in staat de voorsprong verder te vergroten. Stelselmatig voerde het team van trainer Marten Glotzbach de score nu verder op. Rosa nam nummer zes en zeven voor haar rekening. Van Raay sloeg nog eens toe met een lob. Van Ommeren was goed voor 9-0 en Van Raay zorgde met haar derde treffer van de avond voor dubbele cijfers. Net voor het laatste fluitsignaal rondde Van Ommeren nog eens goed voorbereidend werk van Özdemir af en voltooide daarmee haar hat-trick: 0-11

Datum: 03-04-19

SPONSOREN