Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente

In eigen huis is ADO Den Haag Vrouwen dit kalenderjaar nog ongeslagen. Die status probeert de ploeg vrijdag 29 maart vast te houden, als FC Twente op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Beide clubs staan in competitieverband voor de 41ste maal tegenover elkaar. Dertienmaal liep ADO Den Haag Vrouwen als winnaar van het veld en FC Twente twintig keer. De overige zeven duels werden de punten gedeeld. De vorige thuiswedstrijd werd op 28 september 2018 met 3-1 gewonnen. Maartje Looijen, een eigen doelpunt en Chasity Grant zorgden voor die zege.

FC Twente is in een hardnekkige strijd met PSV en Ajax verwikkeld om de zesde landstitel in de wacht te slepen. Ondanks twee duels op rij zonder overwinning, bedraagt de achterstand op de koploper uit Eindhoven nog slechts twee punten. ADO Den Haag Vrouwen staat stevig op de vierde plaats met achttien punten, zeven minder dan de tegenstander. De twee eerdere thuisduels in de kampioensgroep leverden vier punten op. FC Twente leed de enige drie nederlagen tot nu toe buitenshuis, waaronder in het Cars Jeans Stadion.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente

De twee clubs delen niet alleen de betere thuis- dan uitprestaties. Voor beide elftallen is de komende competitiewedstrijd namelijk tevens de laatste krachtmeting in voorbereiding op de halve finale van de KNVB Beker. FC Twente gaat op bezoek bij Ajax trachten voor de derde maal de eindstrijd te bereiken. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle kan ADO Den Haag Vrouwen die prestatie al voor de vierde keer behalen. “Elke wedstrijd die je speelt, moet je spelen om te winnen. In de competitie is het kampioenschap niet meer mogelijk, maar we willen natuurlijk wel de finale bereiken van de beker en die uiteindelijk winnen.” kijkt Chasity Grant alvast vooruit op het belangrijke duel van vrijdag 12 april. De training gaan we in met dat duel in ons achterhoofd.” Zelf speelt ze met Oranje Onder 19 tussendoor nog de belangrijke eliteronde van de EK-kwalificatie. “Deze duels staan los van de wedstrijden bij de club, daarin zullen we er alles aan doen om het EK te halen. Na die interlands zullen we genoeg rust moeten nemen, om ons goed op te laden voor de halve finale van de KNVB Beker.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente

Dit seizoen speelt de aanvalster vrijwel elke wedstrijd en scoorde ze driemaal. Hoewel ze vindt dat ze dit seizoen stappen heeft gezet in haar ontwikkeling, is ze ook kritisch. “Er zijn nog genoeg dingen die ik wil verbeteren,” zegt de 17-jarige speelster. “Ik ben nu vooral bezig met meer in beweging zijn. Daarna kijk ik weer verder naar andere ontwikkelpunten, zoals een hoger rendement halen uit mijn voorzetten.”

Vrijdag verwacht ze een lastige wedstrijd tegen FC Twente. “Zolang we als team met veel strijd spelen, kunnen wij het ze wel aardig moeilijk maken. Natuurlijk spelen we deze wedstrijd om de punten in Den Haag te houden, maar ook om ons voor te bereiden op de halve finale van de beker. We gaan laten zien dat wij ADO Den Haag Vrouwen zijn en het maximale eruit halen!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 29 maart gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Let op! Alleen de Aad Mansveld tribune is geopend! 

Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 28-03-19

SPONSOREN