Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

Afgelopen vrijdag verloor ADO Den Haag Vrouwen al voor de zevende maal dit seizoen een uitwedstrijd. Aan de andere kant eindigde slechts één thuisduel in een nederlaag. Dinsdag 19 maart komt Ajax op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Beide clubs stonden 21 keer eerder tegenover elkaar. Driemaal won ADO Den Haag Vrouwen, tegenover twaalf Amsterdamse zeges. Zes keer werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen was de Residentieclub dichtbij de eerste onderlinge competitieoverwinning sinds 25 mei 2013. Na een 2-0 voorsprong dankzij twee doelpunten van Victoria Pelova, werd het in de laatste officiële minuut alsnog 2-2.

Ajax begon goed aan de kampioensgroep met twee zeges op rij. In de jacht op de derde titel op rij bedraagt de achterstand op FC Twente twee punten. ADO Den Haag staat vierde met zeventien punten. Dat zijn er vijf minder dan de tegenstander, die bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld.


“ADO Den Haag staat voor strijd en passie,” zegt Sharon Kok. “Dat is wat we in het slot van de competitie zeker zullen laten zien. We zullen strijden voor de punten en ons goed voorbereiden op de halve finale van de KNVB Beker, om ons zo te kunnen plaatsen voor de eindstrijd.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

De 32-jarige voetbalster vormt de ervaring in het hart van de defensie. “Ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg door vrijwel elke wedstrijd als basisspeelster opgesteld te worden,” aldus de verdedigster, die dit seizoen al twaalf competitieduels vanaf de aftrap in het veld stond. “Persoonlijk vind ik dat we een goeie defensie hebben, ongeacht in welke samenstelling we spelen.”

Dinsdag verwacht ze dat een strijdvaardig Ajax op bezoek komt in Den Haag. “Ze zullen bij ons graag de punten willen ophalen. Het is aan ons om te laten zien dat er bij ons niets te halen valt!”


De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op dinsdag 19 maart gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.


Tekst: Ivo Schimmel

Datum: 18-03-19

SPONSOREN