Meiden onder 14 stormbestendig, onder 16 onderuit

Als het klimaatprotest onvoldoende weerklank vindt, doen we er goed aan rekening te houden met meer wedstrijden onder extreme weersomstandigheden. De meiden onder 14 toonden zich tegen SEV opnieuw stormbestendig. De meiden onder 16 gingen onderuit bij DoCos.

Met veel wind in Leiden hadden de meiden onder 16 het lastig in de uitwedstrijd tegen DoCos. Met de wind in het gezicht wist de Haagse ploeg in de eerste helft wel kansen te creëren, maar de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Een brilstand bij rust leek daarom niet ongunstig. Hard werkend en gejaagd door de wind zette ADO Den Haag DoCos na de pauze meer onder druk. Het doelpunt viel echter aan andere kant en die schade wisten de Haagse meiden niet meer te repareren. Volgende week zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Monster (aanvang 9.30 uur).

De meiden onder 14 keken op Houtrust bij rust tegen een achterstand aan. Twee keer wist doelvrouw Bo van den Bosch een treffer van SEV te voorkomen, eerst in een één tegen één en daarna door een schuiver in de hoek onschadelijk te maken. Bij een derde mogelijkheid voor de gasten was zij kansloos. Aan de andere kant lieten Senna Smulders (over) en Celine van der Toorn (over na goed voorbereidend werk van Amanda de Leur) kansen liggen. Met de stormwind mee was het team van trainer Stephan Vos beter bij de les. Van der Toorn nam met een intikker de gelijkmaker voor haar rekening. Daarna sloeg Smulders uit een hoekschop toe met een kordate kopstoot: 2-1. Toen de keeper de bal in haar voeten schoof, zorgde Van der Toorn voor de coup de grâce van een zwaarbevochten overwinning: 3-1. Door die zege werd VVSB van de eerste plaats verdrongen. Onder 14 verdedigt die koppositie volgende week zaterdag in een uitwedstrijd tegen ASC (aftrap in Oegstgeest 9.45 uur).

 

Meiden onder 14 stormbestendig, onder 16 onderuit

Tekst: Roeland Gelink

Foto's: René Jansen

Datum: 16-03-19

SPONSOREN