Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Na het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker, gaat de focus nu weer op de Eredivisie. Vrijdag 15 maart spelen de ADO Vrouwen uit tegen PSV. Beide clubs stonden in competitieverband 21 keer eerder tegenover elkaar. ADO Den Haag Vrouwen wist achtmaal te winnen, tegenover tien nederlagen. De overige drie duels werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen was de club uit Brabant in Eindhoven met 2-1 te sterk. De onderlinge bekerwedstrijd wist de Residentieclub na een 3-3 eindstand wel te winnen vanaf de strafschopstip.

PSV verloor de eerste wedstrijd in de kampioensgroep bij Ajax en raakte daardoor de koppositie kwijt. Met twintig punten staat de club op de derde plaats. Daarmee heeft de tegenstander drie punten meer dan ADO Den Haag Vrouwen, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Om beide clubs weer op gelijke hoogte te brengen, is de eerste Haagse competitiezege in Eindhoven sinds 21 december 2012 noodzakelijk.

“Afgelopen zaterdag hebben we een prima overwinning geboekt op DTS Ede. Nu moet de knop weer om en de focus ligt op de wedstrijd tegen PSV,” aldus Shanique Dessing. “Er wordt goed en scherp getraind en ik denk dat dat altijd een goed voorteken is. Het slot van het seizoen zou nog best eens spannend kunnen worden. Ik denk dat alle teams in staat zijn om van elkaar te winnen, dus er zijn genoeg kansen om er met de titel vandoor te gaan. Ik schat de kans voor ons echter klein in dat we nog kampioen kunnen worden, maar we gaan natuurlijk voor de hoogst haalbare plek.”

In de kwartfinale van de KNVB Beker viel ze in, waarmee ze haar officiële rentree maakte in het eerste elftal sinds 25 mei vorig jaar. “Voor mij persoonlijk was dit een mooi moment, omdat ik hier het afgelopen jaar hard naartoe gewerkt heb,” kijkt de 18-jarige middenveldster terug op haar invalbeurt. “Dat de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning en een plek in de halve finale, maakt het alleen nog maar mooier. Ik hoop dat ik in het slot van het seizoen weer helemaal fit zal zijn en meer minuten mag maken in het eerste elftal.”


Vrijdag verwacht ze tegen PSV een fel duel met veel strijd. “Beide ploegen zijn ontzettend aan elkaar gewaagd. Dat zorgt altijd voor een mooie wedstrijd!” De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 15 maart gespeeld op Sportcomplex De Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12a in Einhoven. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 3,00. Aftrap is om 19:30 uur.


Tekst: Ivo Schimmel

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Datum: 14-03-19

SPONSOREN